Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoreno Prihvatilište za odrasle i stare osobe

rssBookmark and Share

Niš 16.03.2022. Južna Srbija Info

U ulici Devete brigade otvoreno je Prihvatilište za odrasle i stare osobe kojima je neophodan smeštaj i hitna pomoć posebno tokom zime.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Jedan nedovoljno iskorišćen prostor adaptirali smo i pretvorili u prihvatilište koje će raditi 365 dana u godini, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na otvaranju.

Ovo neće biti smeštaj za beskućnike. U prihvatilištu, o kome će brinuti Ustanova „Mara“, istovremeno može da boravi 15 osoba. Uz smeštaj, stanari će imati zdravstvenu negu, a Ustanova „Pčelica“ pripremaće hranu, navela je ona.

Prema njenim rečima, Grad Niš regulisao je hidrantsku mrežu i grejanje, objekat ispunjava sve standarde i pribavljena je potrebna licenca za ovu vrstu usluge od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U opremanju prostora pomoglo nam je Ministarstvo pravde iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Za boravak u Prihvatilištu za odrasle i stare potreban je uput Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ i ovde neće moći da borave beskućnici, lica problematičnog ponašanja i lica sa teškim zdravstvenim stanjem, rekla je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Posedujemo licence za sve usluge, standardi su bili visoki, mi smo ih ispunili, naveo je pomoćnik direktora Ustanove „Mara“ Nikola Ilić.

On je zahvalio na podršci Gradu Nišu bez koga, kako je dodao, sami ne bi mogli da ispune uslove za pribavljanje potrebnih licenci za rad.

Izvor: Grad Niš


#   Niš   Dragana Sotirovski   Dušica Davidović   prihvatilište   GO Pantelej   9.Brigada ulica
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima