Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворено Прихватилиште за одрасле и старе особе

rssBookmark and Share

Ниш 16.03.2022. Јужна Србија Инфо

У улици Девете бригаде отворено је Прихватилиште за одрасле и старе особе којима је неопходан смештај и хитна помоћ посебно током зиме.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Један недовољно искоришћен простор адаптирали смо и претворили у прихватилиште које ће радити 365 дана у години, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски на отварању.

Ово неће бити смештај за бескућнике. У прихватилишту, о коме ће бринути Установа „Мара“, истовремено може да борави 15 особа. Уз смештај, станари ће имати здравствену негу, а Установа „Пчелица“ припремаће храну, навела је она.

Према њеним речима, Град Ниш регулисао је хидрантску мрежу и грејање, објекат испуњава све стандарде и прибављена је потребна лиценца за ову врсту услуге од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. У опремању простора помогло нам је Министарство правде из средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења.

За боравак у Прихватилишту за одрасле и старе потребан је упут Центра за социјални рад „Свети Сава“ и овде неће моћи да бораве бескућници, лица проблематичног понашања и лица са тешким здравственим стањем, рекла је заменица градоначелнице Душица Давидовић.

Поседујемо лиценце за све услуге, стандарди су били високи, ми смо их испунили, навео је помоћник директора Установе „Мара“ Никола Илић.

Он је захвалио на подршци Граду Нишу без кога, како је додао, сами не би могли да испуне услове за прибављање потребних лиценци за рад.

Извор: Град Ниш


#   Ниш   Драгана Сотировски   Душица Давидовић   прихватилиште   ГО Пантелеј   9.Бригада улица
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима