Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишавском округу скоро четири пута мање ватрогасаца од потребног броја

rssBookmark and Share

Алексинац 11.11.2017. ЈугМедиа

На подручју Нишавског управног округа тренутно је упошљено 107 ватрогасаца, а потребно је да их има најмање 400, изјавио је данас у Нишу начелник тог округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Александар Цветковић.

Ватрогасци, Југмедиа
Ватрогасци, Југмедиа

“Ниш има 81 ватрогасца, а Алексинац, Дољевац и Сврљиг заједно 26, док Гаџин Хан, Мерошина и Ражањ уопште немају одељке ватрогасно-спасилачких јединица. У Сврљигу ће ускоро бити упошљена још четири ватрогасца, а у Дољевцу два, али и даље ће укупан број ватрогасаца на подручју округа бити далеко мањи од потребног“, истакао је Цветковић на редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације.

Према његовим речима ватрогасно-спасилачким јединицама на подручју Нишавског округа недостају поред ватрогасаца и возила и простор за смештај јединица.

„Возила су веома застарела, њихова просечна старост је око 20 година, али има и возила старих 30 година. Користе се често на неприступачним теренима и брзо се кваре“, рекао је Цветковић.

Окружни штаб за ванредне ситуације данас је разматрао спремност и опремљеност ватрогасно-спасилачких јединица, али и путарских предузећа и других установа и институција за дејствовање у случају временских непогода.

Посебно је било речи о зимском одржавању стотинак километара ауто-пута на Коридору 10 у делу Нишавског управног округа.

Начелник нишке Управе за ванредне ситуације Срђан Митровић на састанку је подсетио да је 6. јануара прошле године због снежних наноса скоро 20 сати био затворен део ауто-пута око Ниша и да ове године морају да буду решена одређена „проблемска питања“ како се нешто слично не би поновило.

„Било је доста недоумица ко је задужен за чишћење прикључења и искључења са ауто-пута, и није било дозвољено другим јавним предузећима да се укључе у чишћење снега на Коридору“, нагласио је Митровић.

Он је додао да је неопходно да због снежних наноса на ауто-путу код петље Трупале, буду предузете превентивне мере попут изградње снегобрана, ограде или дрвореда, јер ће се у противном снежни наноси поновити и ове године.

Б. Љубисављевић, ЈугМедиа

Коментара: 0


#   Алексинац   Ражањ   Мерошина   Сврљиг   Нишавски округ   Александар Цветковић   Дољевац   Гаџин Хан   ватрогасци   Срђан Митровић   штаб за ванредне ситуације   чишћење снега
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима