Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу одржан Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе

rssBookmark and Share

Ниш 21.09.2022. Јужна Србија Инфо

Данас је у Скупштини Града Ниша, у организацији Сталне конференције градова и општина, одржан Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе, на којем је представљен овај документ, као и Водич за примену етичког кодекса, а у најави су и обуке за функционере у вези са овом темом.

У Нишу одржан Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе

Скуп је отворио председник Скупштине Града Ниша др Бобан Џунић који је истакао да је Етички кодекс тема којој се оправдано придаје велики значај, јер етика и интегритет јесу у тесној вези са владавином права и функционисањем локалних самоуправа у пуном капацитету.

Председник је подсетио да је Скупштина Града Ниша 2008. године усвојила Етички кодекс понашања функционера локалне самоуправе, а данас је пред нама нови документ, допуњен и унапређен с обзиром на промене у овој области.  Дакле, постоји континуитет и постоји спремност да се на ваљани начин истакну стандарди неопходни за квалитетно остваривање јавних функција.

Стална конференције градова и општина осмислила је и спроводи низ активности којима ће градовима и општинама у помоћи у усвајању и примени етичких начела, а овакви скупови су прилика да се свим локалним јединицама упути позив на усвајање овог важног документа.


#   Ниш   функционери   Бобан Џунић   локална самоуправа   Скупштина града Ниша   Стална конференција скупштина и градова   етички кодекс
@DzunicBoban @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима