Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли је Ниш зрео за принудну управу, питају из ГрО покрета "Доста је било"?

rssBookmark and Share

Ниш 20.11.2017. Јужна Србија Инфо

Из покрета Доста је било у Нишу упутили су иницијативу председнику Скупштине града за хитан састанак свих одборничких група и релевантних служби и људи, везано за безбедност града, поводом катастрофалне ситуације настале паљењем аутомобила грађанима и функционерима у Нишу.

Да ли је Ниш зрео за принудну управу, питају из ГрО покрета "Доста је било"?

Саопштење преносимо у целости...

У задњих неколико дана нишлије су сведоци најбезобзирнијих обрачуна који угрожавају сигурност свих грађана Ниша, очигледно не марећи за њих. „Доста је било“ осуђује сваки вид насиља уперен према било ком грађанину, без обзира на његов пол, националну, етничку, сексуалну, религијску, али и страначку припадност. Жртве злочина заслужују правду, а нишлије заслужују да се наручиоци и директни починиоци ових безумних дела склоне са улице.

Паљење аутомобила заменику Градоначелника Милошу Банђуру као и новоименованом Директору ЈКП Тржница Горану Ђорђевићу десила су се у размаку од неколико дана.

Поред јако много проблема које овај град има, а који су добрим делом настали због грабежа за новцем и позицијама, сада се грађани јављају и питају нас да ли су и они угрожени оваквим криминалним актима неких људи.

У једном од инцидената оштећено је возило грађанина Ниша. Ко ће том грађанину да надокнади штету? Треба ли да почнемо да пазимо где паркирамо кола и поред којих кола пролазимо? Шта ће да се деси ако неко буде повређен при следећем инциденту? Ко је следећи на мети?

Више је него очигледно да се ради о сукобу унутар СНС-а, о чему сведоче и саме жртве напада. Због свега тога позивамо Полицију и Тужилаштво да уложе све напоре у расветљавање ових злочина.

Још једно питање грађана је требамо ли да се плашимо за свој живот, сигурност и имовину...?

Шта ако се деси да неко страда у овим обрачунима? Да ли је Ниш зрео за принудну управу?

Ко и због чега пали кола функционерима и члановима СНС-а у Нишу?

Да ли је то град у коме можемо да се осећамо безбедним?

Какви и чији интереси су у питању, да доводе до оваквих злочина?

Све су ово легитимна питања грађана Ниша...

У складу са наведеним, ДЈБ опет делује у име и за корист свих грађана Ниша, те је поднешена иницијатива председнику Скупштине града за организовање хитног састанка шефова одборничких група Скупштине града, Градоначелника, начелника полицијске управе Ниш као и свих релевантних људи задужених за безбедност у Нишу. Да ли ће градска власт препознати озбиљност ситуације и организовати тражени састанак, остаје да видимо. 

Захтевамо да се о безбедности у овом граду отвори расправа, и да видимо шта службе чине да заштите обичне грађане од оваквих обрачуна унутар владајуће коалиције?

Захтевамо да све три гране власти у интересу свих грађана Ниша отворе дијалог на ову тему.

Покрет „Доста је било“ ће радо, иницијативама, помоћи планирање сигурнијег и бољег живота у граду, само и искључиво у интересу свих грађана.

Градски одбор покрета „Доста је било“, Ниш


#   Ниш   аутомобили   функционери   Милош Банђур   локална самоуправа   паљење аутомобила   ПУ Ниш   Скупштина града Ниша   градска власт   Градски одбор   Доста је било   Горан Ђорђрвић   Срђан Нонић
@Milos_Bandjur @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима