Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da li je Niš zreo za prinudnu upravu, pitaju iz GrO pokreta "Dosta je bilo"?

rssBookmark and Share

Niš 20.11.2017. Južna Srbija Info

Iz pokreta Dosta je bilo u Nišu uputili su inicijativu predsedniku Skupštine grada za hitan sastanak svih odborničkih grupa i relevantnih službi i ljudi, vezano za bezbednost grada, povodom katastrofalne situacije nastale paljenjem automobila građanima i funkcionerima u Nišu.

Da li je Niš zreo za prinudnu upravu, pitaju iz GrO pokreta "Dosta je bilo"?

Saopštenje prenosimo u celosti...

U zadnjih nekoliko dana nišlije su svedoci najbezobzirnijih obračuna koji ugrožavaju sigurnost svih građana Niša, očigledno ne mareći za njih. „Dosta je bilo“ osuđuje svaki vid nasilja uperen prema bilo kom građaninu, bez obzira na njegov pol, nacionalnu, etničku, seksualnu, religijsku, ali i stranačku pripadnost. Žrtve zločina zaslužuju pravdu, a nišlije zaslužuju da se naručioci i direktni počinioci ovih bezumnih dela sklone sa ulice.

Paljenje automobila zameniku Gradonačelnika Milošu Banđuru kao i novoimenovanom Direktoru JKP Tržnica Goranu Đorđeviću desila su se u razmaku od nekoliko dana.

Pored jako mnogo problema koje ovaj grad ima, a koji su dobrim delom nastali zbog grabeža za novcem i pozicijama, sada se građani javljaju i pitaju nas da li su i oni ugroženi ovakvim kriminalnim aktima nekih ljudi.

U jednom od incidenata oštećeno je vozilo građanina Niša. Ko će tom građaninu da nadoknadi štetu? Treba li da počnemo da pazimo gde parkiramo kola i pored kojih kola prolazimo? Šta će da se desi ako neko bude povređen pri sledećem incidentu? Ko je sledeći na meti?

Više je nego očigledno da se radi o sukobu unutar SNS-a, o čemu svedoče i same žrtve napada. Zbog svega toga pozivamo Policiju i Tužilaštvo da ulože sve napore u rasvetljavanje ovih zločina.

Još jedno pitanje građana je trebamo li da se plašimo za svoj život, sigurnost i imovinu...?

Šta ako se desi da neko strada u ovim obračunima? Da li je Niš zreo za prinudnu upravu?

Ko i zbog čega pali kola funkcionerima i članovima SNS-a u Nišu?

Da li je to grad u kome možemo da se osećamo bezbednim?

Kakvi i čiji interesi su u pitanju, da dovode do ovakvih zločina?

Sve su ovo legitimna pitanja građana Niša...

U skladu sa navedenim, DJB opet deluje u ime i za korist svih građana Niša, te je podnešena inicijativa predsedniku Skupštine grada za organizovanje hitnog sastanka šefova odborničkih grupa Skupštine grada, Gradonačelnika, načelnika policijske uprave Niš kao i svih relevantnih ljudi zaduženih za bezbednost u Nišu. Da li će gradska vlast prepoznati ozbiljnost situacije i organizovati traženi sastanak, ostaje da vidimo. 

Zahtevamo da se o bezbednosti u ovom gradu otvori rasprava, i da vidimo šta službe čine da zaštite obične građane od ovakvih obračuna unutar vladajuće koalicije?

Zahtevamo da sve tri grane vlasti u interesu svih građana Niša otvore dijalog na ovu temu.

Pokret „Dosta je bilo“ će rado, inicijativama, pomoći planiranje sigurnijeg i boljeg života u gradu, samo i isključivo u interesu svih građana.

Gradski odbor pokreta „Dosta je bilo“, Niš

Komentara: 0


#   Niš   automobili   funkcioneri   Miloš Banđur   lokalna samouprava   paljenje automobila   PU Niš   Skupština grada Niša   gradska vlast   Gradski odbor   Dosta je bilo   Goran Đorđrvić   Srđan Nonić
@Milos_Bandjur @DostaJeBilo @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima