Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У посети нишкој школи "14 Октобар"

rssBookmark and Share

Ниш 15.06.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и већница Тијана Ђорђевић Илић обишли су Школу за основно и средње образовање 14. Октобар у Нишу, а повод за посету била је приредба коју су ученици припремили за обележавање завршетка школске године, као и концерт који је, истим поводом, организован у сарадњи са Удружењем Драгана Родић.

У посети нишкој школи "14 Октобар"

После упознавања са радом школе и њеним потенцијалима, Градоначелник Булатовић је поручио да ће Град свесрдно подржати њене планове за даљи развој. Кроз Канцеларију за локални економски развој, пројекне активности Града код домаћих и иностраних фондова, и на све друге начине, учинићемо све да се рад ове важне институције која се бави образовањем специфичне категорије деце, одвија у што бољим и савременијим условима, како би и ефекти њеног рада били што већи, рекао је Градоначелник Ниша.

Директор Школе 14. Октобар Миша Љубеновић истакао је да је ово први пут оснивања, 1967. године, да један Градоначелник, или председник нишке Општине посети установу у којој се већ 51 годину образују деца са сметњама у развоју од предшколског до средњешколског узраста. Он је нагласио и да је школа, коју тренутно похађа145 ученика, започела је и процес трансформације у ресурсни центар са задатком да пружа додатну помоћ деци са сметњама у развоју.

Циљ је да кроз образовни рад формирамо одговорне чланове друштва, који ће бити способни да зарађују и издржавају себе, рекао је директор Љубеновић.
Као новина, истакнуто је и да ће од 01. септембра, школа радити под новим именом, Царица Јелена.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   Драгана Родић   Драгана Родић удружење   14. октобар ШОСО   Тијана Ђорђевић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима