Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Урош ће морати на лечење ван земље

rssBookmark and Share

Ниш 17.02.2020. Јужна Србија Инфо

Малом Урошу Матошевићу из Ниша јесте мало боље, али тумор на кичми и даље је присутан. Он ће морати на лечење ван земље. Још је наизвесно која ће болница прихватити да настави са његовим лечењем, али свакако ће им бити неопходан новац да би могли да је плате.

Фото: Приватна архива
Фото: Приватна архива

- За око месец дана знаћемо да ли ће клиника Ст. Јуде у Америци и доктор Давидоф прихватити да лечи Уроша. У сваком случају, пуно ћемо пара морати да прикупимо сами - рекао је Марко, Урошев тата и напомиње да су тренутно у контакту са неколико клиника у иностранству и да борба траје и даље.

Осим што новац може да се донира преко организације Буди хуман, средства за Урошево лечење прикупља и хуманитарка Марина Адамовић.

- Мени су и Банка ДОБРОЧИНСТВА и возило облепљени његовим постерима – где ко пожели, нека ме заустави и пружи прилог - истакла је Марина.

Урош је рођен као здраво дете. Играо се са родитељима, ишао у вртић и возио тротинет. Међутим, проблеми су настали 2019. године. Дете је често имало температуре и почетне стадијуме бронхитиса. Повремено се жалио и на болове у стомаку. Редовно је вођен код лекара, али су говорили да је то нормално за дете у његовом узрасту. У октобру се пожалио да га пецка док пишки, где је одмах после резултата крви и високог ЦРП-а одведен на Нефрологију у Нишу. Ту је хоспитализован и лечен од упале бубрега.

Месец дана касније, дете по други пут има страховите болове у десном куку и бива пребачено на хематологију, где вађењем коштане сржи констатују да дете има тумор, што и каснији скенери доказују.

Родитељи су потписали да се крене са лечењем хемиотерапијом, без претходно одрађене биопсије, зато што је тумор већ метастазирао у костима и глави и брзо се шири.

По свим досадашњим анализама, доктори мисле да је неуробластом у питању.

Урошеви родитељи се надају да ће уз помоћ свих добрих људи дати шансу своме детету да се лечи у иностранству и тако повећати шансе да дете победи у овој животној борби. Поред трошкова болничког лечења у иностранству, Урошу су неопходна средства и за путне трошкове, као и за медикаменте и суплементе.

За Уроша, до победе! Будимо хумани!

Помозимо Урошу!

Слањем СМС поруке: Упишимо 742 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман742 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-555330-61

Уплатом на девизни рачун: 00-540-0004299.7 ИБАН: РС35160005400004299719 СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаиПал налога путем линка: ПаиПал

(Телеграф.рс/ Нишке вести)

Slanjem SMS poruke: Upišimo 742 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human742 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555330-61

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004299.7
IBAN: RS35160005400004299719
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

Коментара: 0


#   Ниш   лечење   тумор   Буди хуман организација   Урош Матошевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима