Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uroš će morati na lečenje van zemlje

rssBookmark and Share

Niš 17.02.2020. Južna Srbija Info

Malom Urošu Matoševiću iz Niša jeste malo bolje, ali tumor na kičmi i dalje je prisutan. On će morati na lečenje van zemlje. Još je naizvesno koja će bolnica prihvatiti da nastavi sa njegovim lečenjem, ali svakako će im biti neophodan novac da bi mogli da je plate.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

- Za oko mesec dana znaćemo da li će klinika St. Jude u Americi i doktor Davidof prihvatiti da leči Uroša. U svakom slučaju, puno ćemo para morati da prikupimo sami - rekao je Marko, Urošev tata i napominje da su trenutno u kontaktu sa nekoliko klinika u inostranstvu i da borba traje i dalje.

Osim što novac može da se donira preko organizacije Budi human, sredstva za Uroševo lečenje prikuplja i humanitarka Marina Adamović.

- Meni su i Banka DOBROČINSTVA i vozilo oblepljeni njegovim posterima – gde ko poželi, neka me zaustavi i pruži prilog - istakla je Marina.

Uroš je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na Nefrologiju u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega.

Mesec dana kasnije, dete po drugi put ima strahovite bolove u desnom kuku i biva prebačeno na hematologiju, gde vađenjem koštane srži konstatuju da dete ima tumor, što i kasniji skeneri dokazuju.

Roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemioterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi.

Po svim dosadašnjim analizama, doktori misle da je neuroblastom u pitanju.

Uroševi roditelji se nadaju da će uz pomoć svih dobrih ljudi dati šansu svome detetu da se leči u inostranstvu i tako povećati šanse da dete pobedi u ovoj životnoj borbi. Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

Za Uroša, do pobede! Budimo humani!

Pomozimo Urošu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 742 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human742 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555330-61

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004299.7 IBAN: RS35160005400004299719 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PaiPal naloga putem linka: PaiPal

(Telegraf.rs/ Niške vesti)

Slanjem SMS poruke: Upišimo 742 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human742 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555330-61

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004299.7
IBAN: RS35160005400004299719
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

Komentara: 0


#   Niš   lečenje   tumor   Budi human organizacija   Uroš Matošević
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima