Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро нова јавна гаража у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 28.10.2018. Народне новине, Белами, Јужна Србија Инфо

Након дужег времена Ниш добија јавну гаражу и ускоро завршетак радова на новој гаражи код Дома здравља.

Фото: Белами
Фото: Белами

„Свакодневне гужве у улици Војводе Танкосића, непрописно паркирана возила, закрчење саобраћаја и неуређен простор за паркирање оправдан су разлог да на овом месту изградимо гаражу. Изградњом нове монтажно–демонтажне гараже стварају се квалитетнији услови, повећава се безбедност корисника, а уједно се повећава и капацитет самог  паркиралишта. Цела улица Војводе Танкосића сада има 62 паркинг места. Овим пројектом предвиђено је да у првој фази буде уређено око 70 места. Обезбеђена су и четири паркинг места за особе са инвалидитетом”, каже директор ЈКП “Паркинг сервис” Дејан Димитријевић.

Ова паркинг места су позиционирана непосредно на уласку у паркиралиште и биће обележена по европским стандардима.

“Пројектом је планирано да, уколико буде захтева за паркирање, капацитети монтажне гараже буду повећани за још 20 одсто.  Наплата ће се вршити по сату. Планирано је да се сат времена паркирања наплаћује по цени од 40 динара, а паркирање неће бити временски ограничено“, каже директор овог предузећа Дејан Димитријевић.

Конструкција гараже је монтажно–демонтажног карактера и остварује се помоћу металне структуре монтажних елемената, међусобно повезаних зглобним везама.

„Само паркиралиште се састоји из три целине и то: платоа испред гараже, партера гараже и паркиралишта на етажи. Колска веза са етажом је остварена помоћу монтажно-демонтажне улазно-силазне рампе, док је пешачка комуникација остварена помоћу степеништа. У свим деловима паркиралишта обезбеђено је функционално и безбедно кретања возила“, додаје Димитријевић.

Изградњом гараже обухваћена је и санација постојеће инфраструктуре, како атмосферске канализације, тако  и коловозног застора уз поштовање најстрожијих стандарда. У склопу изградње, односно реконструкције паркиралишта, град Ниш је у смислу заштите животне средине посебну пажњу посветио и уређењу припадајућих зелених површина, те ће, у том смислу, целокупни простор бити додатно оплемењен. Предвиђена је и уградња најсевременијег осветљења.

Локација за израду прве  монтажно–демонтажне гараже у Нишу је одређена на основу студије за стационарни саобраћај и паркинг гараже из 2015. године урађене од стране Саобраћајног факултета у Београду и на основу испитивања и снимања потреба  из 2015. године које су за потребе ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш урадили студенти Више техничке школе из Ниша. Резултати испитивања и решења у студији о мирујућем саобраћају Саобраћајног факултета из Београда су се поклопили и потврдили неопходност изградње гараже на простору који је био неуређен у улици Војводе Танкосића.

Коментара: 1


#   Ниш   Дом здравља   саобраћај   Паркинг сервис   студенти   Особе са инвалидитетом   Јавна гаража   Дејан Димитријевић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Igor, 29.10.2018.:
    Slazem se da je ovde bio potreban parking veceg kapaciteta ali ne da se naplacuje, nego da bude besplatan. Ljudi koji dolaze u dom zdravlja sigurno nemaju da plate taj parking a na tom parkingu je i do sada bilo gotovo nemoguce videti auto koji je mladji od 15 godina. Ovim su guzvu sa ovog parkinga premestili na parkinge okolnih zgrada i sada celo naselje nece moci normalno da funkcionise . Licno mozda i imam ali iz principa nikada necu da parkiram ovde i da placam nesto sto mora da bude besplatno. Ovim je ova vlast pokazala da nikako ne radi u korist gradjana. To je cinjenica.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима