Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу постављен први јавни пуњач за електричне аутомобиле

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2020. Јужна Србија Инфо

На паркингу „Горан Остојић“ код Дома здравља постављен је први јавни пуњач средње снаге са две конекције за аутомобиле на електрични погон.

У Нишу постављен први јавни пуњач за електричне аутомобиле

„Ниш се сада налази на европској мапи и сви власници аутомобила на електрични погон знаће где могу да напуне своје аутомобиле“, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски новинарима.

Постављање оваковог пуњача веома је важно за град, јер са повећањем броја аутомобила на електрични погон смањујемо загађеност ваздуха и штитимо животну средину, рекла је Драгана Сотировски.

Држава даје субвенције за сваки купљени аутомобил на електрични погон и то је пут за испуњавање услова за улазак у Европску унију, подсетила је градоначелница и изразила наду да ће бити још оваквих пуњача у граду.

Постављање првог јавног пуњача у граду је резултат сарадње ЈКП Паркинг сервис, организатора првог виртуелног сајма аутомобила City Group из Ниша и донатора електро пуњача PANE AG Group из Београда.


#   Ниш   Дом здравља   Драгана Сотировски   аутомобили   Паркинг сервис   Јавна гаража   Горан Остојић   електрични   пуњач   електро пуњач
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима