Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu postavljen prvi javni punjač za električne automobile

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2020. Južna Srbija Info

Na parkingu „Goran Ostojić“ kod Doma zdravlja postavljen je prvi javni punjač srednje snage sa dve konekcije za automobile na električni pogon.

U Nišu postavljen prvi javni punjač za električne automobile

„Niš se sada nalazi na evropskoj mapi i svi vlasnici automobila na električni pogon znaće gde mogu da napune svoje automobile“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski novinarima.

Postavljanje ovakovog punjača veoma je važno za grad, jer sa povećanjem broja automobila na električni pogon smanjujemo zagađenost vazduha i štitimo životnu sredinu, rekla je Dragana Sotirovski.

Država daje subvencije za svaki kupljeni automobil na električni pogon i to je put za ispunjavanje uslova za ulazak u Evropsku uniju, podsetila je gradonačelnica i izrazila nadu da će biti još ovakvih punjača u gradu.

Postavljanje prvog javnog punjača u gradu je rezultat saradnje JKP Parking servis, organizatora prvog virtuelnog sajma automobila City Group iz Niša i donatora elektro punjača PANE AG Group iz Beograda.


#   Niš   Dom zdravlja   Dragana Sotirovski   automobili   Parking servis   Javna garaža   Goran Ostojić   električni   punjač   elektro punjač
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima