Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро предлог парламенту за промене Устава

Bookmark and Share

25.10.2018. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће Влада у најкраћем року предложити парламенту да се крене у измене Устава, будући да је добила писмо Секретаријата Венецијанске комисије у којем се наводи да су сагласни са уставним амандманима које је поднело Министарство правде.

Ускоро предлог парламенту за промене Устава

Брнабић је у Дому Народне скупштине Србије, где је одговарала на питања посланика, истакла да је изузетно поносна на то што води Владу која више од годину дана води јавну расправу око уставних промена и амандмана. 

"Ово је пример добар демократског друштва и демократије и сматрам да је Министарство правде урадило озбиљан посао", оценила је она.

Према њеним речима, то министарство је пронашло одличан начин да избалансира да правосуђе у Србији буде више независно него што је било раније и да грађани и привреда имају ефикасно судство.

Уколико овај дом прихвати амандмане и овакве измене Устава, Србија ће бити пример за то како се реформише правосуђе, навела је премијерка и поновила да ће у најкраћем року скупштини предложити да се крене у измене Устава.

Брнабић је поводом изјаве посланика немачког Бундестага Петера Бајера да Србија не може у ЕУ без признавања Космета истакла да то не представља званичну политику Немачке и да он може да има своје мишљење и слободан је да га искаже. 

Ми о његовом мишљењу можемо да разговарамо и разговарали смо јуче отворено. Ми се с тим мишљењем не слажемо. Ја сам му представила став Владе да када се преговара о компромису није добро имати било какве ''црвене линије'', објаснила је она.

Премијерка је подсетила на то да став Немачке није новост, а да је на Србији да настоји да тај њен став промени, указавши на то да се захваљујући напорима државе променио став САД.

Коментара: 0


#   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Министарство правде   Устав   Скупштина Србије   правосуђе
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима