Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Већина нишких уредника незадовољна расподелом новчаних средстава за суфинансирање медија!

rssBookmark and Share

Ниш 29.09.2017 Јужна Србија Инфо

Иако је након последње измене начина финансирања медија постојала нада да неће бити протекционизма, десило се управо супротно, сада уместо "државе" на расподелу новца након конкурса за пројектно финансирање медија, утицај имају политичка елита и појединци, сматрају уредници већине нишких медија.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

На конкурсу вредном 20,5 милона динара за суфинанасирање медијског садржаја путем пројеката, који је иначе каснио шест месеци због усклађивања буџета, више од половине је додељено медијима који на посредан или непосредан начин имају близак однос са најутицајнијом политичком странком у Нишу, кажу уредници појединих нишких медија, позивајући се на власничку структуру ТВ станица, које су добиле највише новца.

Такође, они коментаришу "заобилажење" могућност недобијања средстава због неиспуњавања услова, отварањем нових "медија агенција" којима су додељена значајна средстав, а чији су новопечени власници запослени у неким од медија блиским политичкој елити.

Како год, тешко је утврдити "неправилности" јер Комисија има право да донесе "самостално" одлуку који ће пројекат проћи, а који не... Чини се, да то и јесте највећи проблем, проблем састава чланова комисије Комисије, који би морао да буде пажљиво одабран без учешћа директора медија, или утицајних појединаца.

 

Коментара: 1


#   Ниш   пројекат  медији  локална самоуправа  политичке странке  суфинансирање  Комисија за доделу средстава медијима  уредник
@▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Marko, 30.09.2017:
    Čemu kuknjava na raspodelu sredstava iz budžeta i nepravilnosti u radu komisije kad ste vi vaše pare dobili od Andrejevića.


[ Додај коментар ]