Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Већина нишких угоститеља скратила радно време због ковид пропусница

rssBookmark and Share

Ниш 08.11.2021. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Председник нишког Удружења угоститеља „Константин“ Бојан Митић рекао је данас да ће највећи број угоститеља у Нишу скратити радно време до 20.00 часова због ступања на снагу мере која предвидја важење ковид пропусница од тог времена, пишу Нишке вести.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Митић је рекао да је након што су ковид пропуснице први пут уведене, мање од пет одсто угоститеља је радило након 22.00 часа, а сада ће, додао је, тај проценат бити исти или мањи.

„Одлучујемо се за скраћење радног вемена јер су санкције предвидјене за кршење мера ригорозне“, казао је Митић.

Према његовим речима, већина угоститеља има медју својим запосленима оне који се нису вакцинисали, „што им закон и Устав дозвољавају“.

„Не можемо да због тога дискриминишемо запослене, јер би тиме дошли у опасност да нас неко тужи. Због тога се одлучујемо на скраћење радног времена, без обзира колико то утицало на наше пословање“, изјавио је Митић.

Он је казао да угоститељи имају бројне недоумице у вези ковид пропусница и зато се одлучују да иду „линијом мањег отпора“.

„Не знам како изгледају те ковид пропуснице и да ли имам право у увид у лична документа људи, а све то подлеже неким санкцијама“, истакао је Митић.

Због уводјења ковид пропусница, додао је, угоститељи су принудјени да поједине прославе откажу или одложе.

„Пословање је тешко одрживо. У расходној страни је остала иста цифра, а приходовна страна нам се сваком уредбом све више и више смањује“, нагласио је Митић.

Комунална милиција је током викенда казнила власнике три угоститељска објекта са по 300.000 динара јер су након 22 сата у објектима били гости без валидних ковид пропусница.

Гости без ковид пропусница, њих 18, кажњени су са по 5.000 динара, три одговорна лица у тим објектима кажњена су са 150.000 динара, а ковид редари добили су казну од по 30.000 динара.


#   Ниш   угоститељски објекат   радно време   гастро туризам   Коронавирус   ковид пропусница   Бојан Митић   Удружење угоститеља Константин
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима