Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики број хипермаркета и мањих тржних центара, продавница је кажњено у Нишу због непоштовања мера

rssBookmark and Share

Ниш 17.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Горан Стаменковић, помоћник министра здравља за инспекцијске послове, рекао је за РТС да су инспекцијске службе биле врло активне у претходна два дана – преко 50 тржних центара и хипермаркета је кажњено у Србији, од тога немали број у Нишу, сигурно десетак привредних субјеката, односно правних лица.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

То су, како каже, казне од 300.000 и 150.000 динара, али је било кажњавања и корона редара који нису поштовали своје обавезе.

"У јавном саобраћају је одређени број грађана добио казну као физичка лица од 5.000 динара и возачи градског саобраћаја, не само у Нишу, већ и у Крагујевцу, Новом Саду", рекао је Стеменковић.

Према његовим речима, за ова два дана изузетно је био велики број надзора, 30 одсто већи, извршено је преко 4.500 надзора током петка и суботе, број изречених прекршајних надзора је 100 посто већи – преко 21 милион динара према свим актерима који нису поштовали прописе уредбом Владе и наредбом министра здравља.

У Нишу нису кажњени највећи тржни центри.

"У принципу подаци говоре о таквој ситуацији, инспектори на терену проверавају да ли ће данас бити тако, видећемо, активности се настављају, захваљујем се тиму Владе Србије, коориднационој комисији за логистику и подршку током спровођења и координације посебних и појачаних надзора", истакао је Стаменковић.

Наводи да сада комуналне, односно локалне инспекције дају велики допринос и у ова четири града колеге из комуналне инспекције су показале завидан ниво професионалности који смо очекивали од њих.

"Прошле године смо поверили послове тим инспекцијама у вези са контролом поштовања одредаба Закона о заштити становништва од заразних болести", рекао је Стаменковић.


#   Ниш   тржни центар   инспекција   Министарство здравља   комунална полиција   Коронавирус
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима