Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki broj hipermarketa i manjih tržnih centara, prodavnica je kažnjeno u Nišu zbog nepoštovanja mera

rssBookmark and Share

Niš 17.10.2021. RTS, Južna Srbija Info

Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, rekao je za RTS da su inspekcijske službe bile vrlo aktivne u prethodna dva dana – preko 50 tržnih centara i hipermarketa je kažnjeno u Srbiji, od toga nemali broj u Nišu, sigurno desetak privrednih subjekata, odnosno pravnih lica.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

To su, kako kaže, kazne od 300.000 i 150.000 dinara, ali je bilo kažnjavanja i korona redara koji nisu poštovali svoje obaveze.

"U javnom saobraćaju je određeni broj građana dobio kaznu kao fizička lica od 5.000 dinara i vozači gradskog saobraćaja, ne samo u Nišu, već i u Kragujevcu, Novom Sadu", rekao je Stemenković.

Prema njegovim rečima, za ova dva dana izuzetno je bio veliki broj nadzora, 30 odsto veći, izvršeno je preko 4.500 nadzora tokom petka i subote, broj izrečenih prekršajnih nadzora je 100 posto veći – preko 21 milion dinara prema svim akterima koji nisu poštovali propise uredbom Vlade i naredbom ministra zdravlja.

U Nišu nisu kažnjeni najveći tržni centri.

"U principu podaci govore o takvoj situaciji, inspektori na terenu proveravaju da li će danas biti tako, videćemo, aktivnosti se nastavljaju, zahvaljujem se timu Vlade Srbije, kooridnacionoj komisiji za logistiku i podršku tokom sprovođenja i koordinacije posebnih i pojačanih nadzora", istakao je Stamenković.

Navodi da sada komunalne, odnosno lokalne inspekcije daju veliki doprinos i u ova četiri grada kolege iz komunalne inspekcije su pokazale zavidan nivo profesionalnosti koji smo očekivali od njih.

"Prošle godine smo poverili poslove tim inspekcijama u vezi sa kontrolom poštovanja odredaba Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti", rekao je Stamenković.

Komentara: 0


#   Niš   tržni centar   inspekcija   Ministarstvo zdravlja   komunalna policija   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima