Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Војска донирала књиге деци на Алексиначком руднику

rssBookmark and Share

Алексинац 30.01.2016. Текст и фото Душан Стевановић

Лепа сарадња Војске Србије и ђака са Алексиначког рудника крунисана је донацијом, на сам дан школске славе, Светог Саве.

Војска донирала књиге деци на Алексиначком руднику

Припадници мешовите артиљериске бригаде, којом командује пуковник Звонко Стојковић прикупили су и предали око 200 књига и 60 уџбеника Основној школи Јован Јовановић Змај са Алексиначког Рудника. У име припадника бригаде. књиге и уџбенике који су намењени ђацима Основне школе Јован Јовановић Змај, предао је потпуковник Момир Дамјановић, а пригодан поклон примила је Зорица Милојковић, директор школе.

Акцију прикупљања књига у бригади реализовали су потпуковник Муфид Мушовић и мајор Тончек Турк и на њихов предлог одлучено је да овај поклон припадне Осноовној школи на Алексиначком Руднику.

Познато нам је, да је за више од 60 година постојања, у ову школу јако мало улагано и то је био један од разлога, због чега смо овај поклон наменили управо деци рударског насеља – рекао је потпуковник Момир Дамјановић.

Након прославе, гости су обишли изложбу под називом Обичаји народа српског, а међу гостима је био и заменик председника Општине Алексинац, Чедомир Ракић.

Треба истаћи и идејног творца ове грандиозне приредбе која је, све ово осмислила и реализовала, уз помоћ колега, професорку Марију Петровић.

Алексиначке вести

Коментара: 0


#   Алексинац   Алексиначки Рудник   војска   Чедомир Ракић   Јован Јовановић   Јован Јовановић Змај ОШ   Момир Дамјановић   Муфид Мушовић   Тончек Турк   Зорица Милојковић   Марија Петровић   Звонко Стојковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима