Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Школа на Алексиначком Руднику - од обичне до показне школе

rssBookmark and Share

Алексинац 26.09.2016. Душан Стевановић

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику пре две године изабрана је за пилот пројекат „један ученик, један рачунар“ од стране Мајкрософт компаније и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Школа на Алексиначком Руднику - од обичне до показне школе

За те две године школа је захваљујући савременој опреми, таблет рачунарима, пројекторима, интерактивној табли, обукама наставника, успела у потпуности да испуни очекивања и задатке које је пред њу ставила Мајкрософт компанија.

Овим је школа испунила услов да истовремено постане „Показна школа у Србији“. Као таква, она је и званично представљена дана 15. 9. 2016. године у просторијама Мајкрософт компаније, истовремено са Глобалним експертским програмом о иновативним наставницима.

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ са Алексиначког Рудника је, дакле,  уврштена у групу од 851 показне школе у свету стављајући тиме Србију на Мајкрософт глобалну мапу земаља које на савремен начин користе технологију у циљу унапређивања процеса учења. Овим је школа добила могућност да сарађује са другим наставницима широм света, размењује искуства, презентује и усавршава своје методе употребе савремене технологије у настави.

Директорка школе Зорица Милојковић је изразила велику захвалност због указаног поверења директору Мајкрософта и представницима Министарсва просвете, науке и технолошког развоја и обећала да ће са својим наставницима наставити да ради на осавремењивању наставе, подизању њеног квалитета, постизању врхунских резултата ученика на различитим конкурсима републичког нивоа, такмичењима, смотрама што је био случај и до сада.

"Ово је велики успех једне мале школе" - поносни су у колективу школе.

Алексиначке вести

Коментара: 0


#   Алексинац   Алексиначки Рудник   Јован Јовановић   Јован Јовановић Змај ОШ   Зорица Милојковић   Марија Петровић   таблет рачунари
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима