Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Возила за граничну полицију, донација Јапана, биће распоређена на границу са Македонијом и Бугарском

rssBookmark and Share

Београд 27.04.2017. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас, заједно са амбасадором Јапана у Србији Ђуићи Такахаром, примопредаји возила које је та земља донирала Управи граничне полиције МУП-а Србије.

srbija.gov.rs
srbija.gov.rs

Стефановић је, на свечаности на платоу испред Палате Србије, истакао да ће 11 теретних возила и три комбија, чија је вредност око 450.000 евра, већ током ове недеље бити распоређено пре свега на граници Србије са Бугарском и Македонијом, где су и највећи изазови са миграцијама.

Он је, оценивши да донирана возила представљају значајно појачање за ефикаснији рад граничне полиције, прецизирао да су донацијом обухваћени и персонализовани рачунари, који ће полицијским службеницима олакшати рад са мигрантима на терену. 

Ова донација је само једна у низу и представља наставак квалитетне сарадње Србије и Јапана, нагласио је потпредседник Владе, уз подсећање на то да је у претходном периоду Влада Јапана донирала Сектору за ванредне ситуације опрему вредну готово пола милиона евра.

Тај пројекат и даље траје, при чему је велики део опреме већ испоручен, објаснио је Стефановић, изразивши захвалност Јапану на оваквој врсти подршке, која је важна не само за подизање нивоа безбедности грађана, већ и за повећање сигурности и ефикасности у обављању свакодневних задатака полицајаца. 

Стефановић је са амбасадором Такахаром разговарао и о наставку сарадње у области заједничког супротстављања тероризму. 

Намеравамо да добра искуства и техничка решења која Јапан примењује покушамо да применимо и у Србији, и на тај начин ојачамо наш безбедносни систем и учинимо да грађани наше земље буду безбеднији, рекао је он.

Такахара је одао признање Стефановићу и Министарству унутрашњих послова на посвећености коју показују у суочавању са великим приливом миграната. 

Веома ценимо одговорно и хумано опхођење Владе Србије при суочавању са проблемом миграната, при чему смо истовремено свесни чињенице да Влада Србије носи велики терет, и стога јој Влада Јапана пружа подршку како би тај терет умањила, рекао је Такахара. 

Према његовим речима, донирана теренска возила омогућиће граничној полицији да ефикасније и са повећаном мобилношћу обезбеди граничне области, као и да комбијима брже превози мигранте којима је потребна заштита и нега.

Коментара: 0


#   Београд   Прешево   возила   Димитровград   Небојша Стефановић   Јапан   гранична полиција   Влада Јапана   Ђуићи Такахара
@nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима