Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vozila za graničnu policiju, donacija Japana, biće raspoređena na granicu sa Makedonijom i Bugarskom

rssBookmark and Share

Beograd 27.04.2017. Južna Srbija Info

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas, zajedno sa ambasadorom Japana u Srbiji Đuići Takaharom, primopredaji vozila koje je ta zemlja donirala Upravi granične policije MUP-a Srbije.

srbija.gov.rs
srbija.gov.rs

Stefanović je, na svečanosti na platou ispred Palate Srbije, istakao da će 11 teretnih vozila i tri kombija, čija je vrednost oko 450.000 evra, već tokom ove nedelje biti raspoređeno pre svega na granici Srbije sa Bugarskom i Makedonijom, gde su i najveći izazovi sa migracijama.

On je, ocenivši da donirana vozila predstavljaju značajno pojačanje za efikasniji rad granične policije, precizirao da su donacijom obuhvaćeni i personalizovani računari, koji će policijskim službenicima olakšati rad sa migrantima na terenu. 

Ova donacija je samo jedna u nizu i predstavlja nastavak kvalitetne saradnje Srbije i Japana, naglasio je potpredsednik Vlade, uz podsećanje na to da je u prethodnom periodu Vlada Japana donirala Sektoru za vanredne situacije opremu vrednu gotovo pola miliona evra.

Taj projekat i dalje traje, pri čemu je veliki deo opreme već isporučen, objasnio je Stefanović, izrazivši zahvalnost Japanu na ovakvoj vrsti podrške, koja je važna ne samo za podizanje nivoa bezbednosti građana, već i za povećanje sigurnosti i efikasnosti u obavljanju svakodnevnih zadataka policajaca. 

Stefanović je sa ambasadorom Takaharom razgovarao i o nastavku saradnje u oblasti zajedničkog suprotstavljanja terorizmu. 

Nameravamo da dobra iskustva i tehnička rešenja koja Japan primenjuje pokušamo da primenimo i u Srbiji, i na taj način ojačamo naš bezbednosni sistem i učinimo da građani naše zemlje budu bezbedniji, rekao je on.

Takahara je odao priznanje Stefanoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova na posvećenosti koju pokazuju u suočavanju sa velikim prilivom migranata. 

Veoma cenimo odgovorno i humano ophođenje Vlade Srbije pri suočavanju sa problemom migranata, pri čemu smo istovremeno svesni činjenice da Vlada Srbije nosi veliki teret, i stoga joj Vlada Japana pruža podršku kako bi taj teret umanjila, rekao je Takahara. 

Prema njegovim rečima, donirana terenska vozila omogućiće graničnoj policiji da efikasnije i sa povećanom mobilnošću obezbedi granične oblasti, kao i da kombijima brže prevozi migrante kojima je potrebna zaštita i nega.

Komentara: 0


#   Beograd   Preševo   vozila   Dimitrovgrad   Nebojša Stefanović   Japan   granična policija   Vlada Japana   Đuići Takahara
@nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima