Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Japana Đuići Takahara posetio Niš i uručio vrednu donaciju

rssBookmark and Share

23.02.2017. M.M. Južna Srbija Info

Ambasador Japana Nj.E. Đuići Takahara, posetio je danas Niš i uručio donaciju vrednu 7.900 evra za Aikido Dođo Taka iz Niša.
Takaharu je nešto ranije u Gradskoj kući primio gradonalelnik, Darko Bulatović.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

U karate klubu "Borac" danas je vladala svečana atosfera, kako i dolikuje poseti ambasadora zemlje "Izlazećeg sunca".

Takahara je izrazio zadovljstvo što je danas u Nišu i dodao da je to samo početak saradnje na kulturnom i sportskom nivou, između Japana i Niša.

Članovi kluba "Taka", sportisti - karatisti, političari, privrednici grada Niša i novinari, prisustvovali su danas nesvakidašnjoj za naše običaje, prezetntaciji drevne japanske borilačke veštine. 

Foto: Južna Srbija

Vlada Japana je u okviru programa „Bespovratne pomoći u oblasti kulture“ donirala iznos od 7,900 evra za Aikido Dođo Taka iz Niša. Navedenim sredstvima Aikido Dođo Taka iz Niša je, u cilju unapređenja uslova treniranja aikidoa u Nišu, nabavio 210 m2 tatami podloge za vežbanje. Udruženje “Taka” je nevladina i neprofitabilna organizacija koja postoji od decembra 2011. godine. Ciljevi Udruženja su širenje i popularizacija japanske borilačke veštine Aikido-a na jugu Srbije, a od 2012. Udruženje organizuje manifestaciju “Japanniš” u okviru koje su proširili svoje aktivnosti ka promovisanju mnogih aspekata japanske kulture (origami, manga, anime, kaligrafija, ninjutsu, kendo...). 

Udruženje Taka svake godine organizuje manifestaciju "Japanniš"

Foto. Južna Srbija

Danas nešto ranije, pre uručenja donacije, u niškoj  Gradskoj kući, japanskog ambasadora je primio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gde su tom prilikom razgovarali o proširivanju saradnje Japana i grada na Nišavi.

 


#   Južna Srbija region   Darko Bulatović   Japan   Udruženje Taka   Vlada Japana   Borac karate klub   Đuići Takahara
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima