Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршене "Медијанине игре без граница"

rssBookmark and Share

Ниш 06.06.2018. Јужна Србија Инфо

Ученици Основне школе „Радоје Домановић“ победници су првих „Игара без граница“ у организацији Градске општине Медијана и учешће десет основних школа са подручја ове општине, одржаних од 4. до 6. јуна у Парку Светог Саве.

Завршене "Медијанине игре без граница"

Они су својој школи донели вредну награду - опремање информатичког кабинета.

Друго и треће место заузеле су основне школе „Цар Константин“ и „Вожд Карађорђе“.

Пехаре, медаље и захвалнице најбољима је уручио председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић.

-Више од 1500 деце је било у овом нашем парку у протекла три дана, и то је најбољи показатељ да је манифестација права и да је наишла на добар пријем и код наставника и код ученика. Ово је још једна у низу манифестација које највећа нишка општина организује за основце, у циљу развијања такмичарског духа и здравих животних навика, подсетио је Коцић, уз напомену да ће све новине које општина уводи а тичу се такмичења школа постати традиција. 

Децу су у играма током три дана бодриле рукометашице нишке „Наисе“, рукометаши нишког „Жеље“ и фудбалери Радничког. Сви учесници добили су мајице у одређеној боји своје школе, и сладоледе „Фрикома“ као освежење. Партнер у целом догађају био је нишки Факултет спорта и физичког васпитања. Деца су се такмичила у пет дисциплина – обручи и чуњеви, полигон спретности, скок у даљ, игра џинова и трка џаковима.

Циљ манифестације је између осталог, јачање спортског духа, креативности, маштовитости и припадности тиму.

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   Факултет спорта и физичког васпитања   Радоје Домановић ОШ   градске општине   Игре без граница   Небојша Коцић
@


 


[ Додај коментар ]