Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски: Отварањем деонице кроз Грделицу и завршетком источног крака, Округ и Ниш постају раскрсница путева привлачна за инвестиције

rssBookmark and Share

Ниш 19.05.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Београд и Скопље ће новим Коридором преко Ниша бити удаљени три и по сата вожње.

Сотировски: Отварањем деонице кроз Грделицу и завршетком источног крака, Округ и Ниш постају раскрсница путева привлачна за инвестиције

- Присуство начелника четири Управна округа, на тако важном догађају и сусрет са председником Србије Александром Вучићем, показује значај завршетка ове веома важне саобраћајнице и повезивање Нишавског, Јабланичког и Пчињског округа са севером Србије, али и Северном Македонијом - изјавила је за портал ЈСИ, начелинца Нишавског округа, Драгана Сотировски.

"Завршетком последње деонице, јужног крака паневропског Коридора кроз веома захтевну Грделичку клисуру, показали смо, као држава озбиљност и истрајност у веома важној инвестицији, не само за округе кроз који траса ауто-пута пролази, већ и за целу нашу земљу. Нови ауто-пут биће значајан за грађане Србије, али и путнике из бројних европских земаља, који путују ка југу Европе.

Када источни крак Коридора 10, ка граници са Бугарском буде завршен, за нешто краће од два месеца, Ниш ће бити права раскрсница путева, а цео крај простор привлачан за бројне инвестиције.

Као начелник, једног од најзначајнијих управних округа у земљи, изражавам посебно задовољство, и због одличног почетка, на експропријацији земљишта у општини Мерошина, за будућу трасу ауто-пута, од Ниша до Мердара, одсносно Приштине", додаје Сотировски.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Александар Вучић   ауто-пут   Грделичка клисура   коридор 10   Нишавски управни округ
#GradonacelnicaN @avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима