Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sotirovski: Otvaranjem deonice kroz Grdelicu i završetkom istočnog kraka, Okrug i Niš postaju raskrsnica puteva privlačna za investicije

rssBookmark and Share

Niš 19.05.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Beograd i Skoplje će novim Koridorom preko Niša biti udaljeni tri i po sata vožnje.

Sotirovski: Otvaranjem deonice kroz Grdelicu i završetkom istočnog kraka, Okrug i Niš postaju raskrsnica puteva privlačna za investicije

- Prisustvo načelnika četiri Upravna okruga, na tako važnom događaju i susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pokazuje značaj završetka ove veoma važne saobraćajnice i povezivanje Nišavskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga sa severom Srbije, ali i Severnom Makedonijom - izjavila je za portal JSI, načelinca Nišavskog okruga, Dragana Sotirovski.

"Završetkom poslednje deonice, južnog kraka panevropskog Koridora kroz veoma zahtevnu Grdeličku klisuru, pokazali smo, kao država ozbiljnost i istrajnost u veoma važnoj investiciji, ne samo za okruge kroz koji trasa auto-puta prolazi, već i za celu našu zemlju. Novi auto-put biće značajan za građane Srbije, ali i putnike iz brojnih evropskih zemalja, koji putuju ka jugu Evrope.

Kada istočni krak Koridora 10, ka granici sa Bugarskom bude završen, za nešto kraće od dva meseca, Niš će biti prava raskrsnica puteva, a ceo kraj prostor privlačan za brojne investicije.

Kao načelnik, jednog od najznačajnijih upravnih okruga u zemlji, izražavam posebno zadovoljstvo, i zbog odličnog početka, na eksproprijaciji zemljišta u opštini Merošina, za buduću trasu auto-puta, od Niša do Merdara, odsnosno Prištine", dodaje Sotirovski.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Aleksandar Vučić   auto-put   Grdelička klisura   koridor 10   Nišavski upravni okrug
#GradonacelnicaN @avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima