Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Анђела Братић и Бојан Младеновић на ФУ

rssBookmark and Share

10.12.2013. Факултет уметности

У среду, 11. децембра, одржаће се Вече романтичних соната на коме ће наступити флаутисткиња Анђела Братић, доцент Факултета уметности у Нишу и пијаниста Бојан Младеновић, виши уметнички сарадник Факултета уметности у Нишу.

Анђела Братић и Бојан Младеновић на ФУ

На програму су сонате Шуберта, Франка као и фантазија Брићалдија.

Анђела Братић магистарске студије (Konzertexamen) завршава на Универзитету “Johannes Gutenberg” (Hochschule für Musik) у Маинзу. Усавршавала се на мајсторским курсевима код еминентних флаутиста и педагога а 2009.године финансирана од стране Аустријског министарства за науку и културу боравила је на стручном усавршавању у Бечу код проф. Диетер Флурија, солисте Бечке филхармоније. Добитник је више Републичких и међународних награда. Наступала је на концератима реситалског типа у Немачкој, Грчкој, Италији, Шведској, Аустрији, Француској, Словенији, Македонији, Ческој, Вијетнаму, Русији, Мађарској, УСА, Јужној Кореји. Одржала је Мастер семинаре је у Србији, Грцкој и Јужној Кореји. 2011.године са великим успехом, извела је премијерно композиције српских композитора на 39. светској конвенцији флаутиста у Америци, Шарлот, Северна Каролина. 2013. године одржала је реситал у Миленијум Сали, чувеног „Кенеди центра“ у Вашингтону.

Бојан Младеновић специјализирао 2013. године на Одсеку за клавир ФМУ у Београду. Стручно се усавршавао на курсевима еминентних пијаниста. Његова интензивна уметничка делатност огледа се у веома честим јавним наступима. Наступао је са Нишким симфонијским оркестром и оркестром Imperio као солиста, камерним оркестром Constantinus, тријом Constantinus, тријом Anima, тријом Нишки виртуози, квинтетом Нишки солисти, али и са многим колегама и студентима појединачно. Осим бројних концерата у престижним концертним дворанама у земљи, наступао је и у Италији, Словенији, БиХ и Македонији. Учествовао је на музичким фестивалима НИМУС, Nishville, Spectrum (Словенија), ArtLink фестивал младих талената, Сарајевска зима (БиХ), а свирао је и на пет концерата у оквиру пројекта Национална концертна сезона као и на више концерата у оквиру Концертне сезоне ФУ Ниш.

 

Концерт ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ (Књажевачка 2а) са почетком од 20 часова.

Улаз на концерт је слободан уз бесплатну улазницу. - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/ulaznice/

 

 

 


#   Бојан Младеновић   Анђела Братић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима