Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Презентацијом слика затворена Трећа ликовна колонија у организацији ГО Медијана и Удружења Цар Константин

rssBookmark and Share

Ниш 15.07.2022. Јужна Србија Инфо

Презентацијом слика у Светосавском парку затворена је овогодишња, трећа по реду ликовна колонија, у организацији Градске општине Медијана и Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“. Током целе недеље, уметници су боравили у Дивљани, која је на овај начин промовисана као природно благо југа Србије, недалеко од Ниша.

Презентацијом слика затворена Трећа ликовна колонија у организацији ГО Медијана и Удружења Цар Константин

По речима учесника колоније, мотиви су поред природе, били слике царске општине Медијана, Града Ниша, хришћанства, али и лик Цара Константина, по коме удружење и носи назив.

Посетиоци су имали прилику да погледају преко 20 уметничких дела, настала на овогодишњој колонији, а сав приход од аукцијске продаје, која ће бити организована на јесен, биће усмерен Гинеколошко – акушерској клиници у Нишу. Уметницима су уручене захвалнице за учешће и доприносу у реализацији хуманитарног циља, с којим је ова ликовна колонија и основана.

Милован Пенков, поклонио је слику Патријарха Павла, која ће красити просторије ГО Медијана и како је рекао, бити подсећање на значај, који овакве активности имају.

  • општина Медијана упућује позив свим грађанима и компанијама да учествују у хуманитарној акцији, коју ће овим поводом, под геслом „Да се добро, добрим врати“, највећа нишка општина организовати у предстојећем периоду. Међу учесницима овогодишње колоније били су Горан Николић– Пикасо из Дољевца, Бата Анђелковић - Бата од Вучја, Јелена Стошић, Јелена Крстић, Сузана Милојевић, Милован Пенков и Божа Милић – Тисин из Ниша, Славиша Љубомировић из Сврљига, Љубомир Цекић из Прокупља, Гвозден Антић из Владичиног Хана и Бранислав Миленковић – Палма из Вучја. Прва колонија организована је 2020. године, у Парку Свети Сава.


#   Ниш   Медијана градска општина   ликовна колонија   Удружење уметника Цар Константин
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима