Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prezentacijom slika zatvorena Treća likovna kolonija u organizaciji GO Medijana i Udruženja Car Konstantin

rssBookmark and Share

Niš 15.07.2022. Južna Srbija Info

Prezentacijom slika u Svetosavskom parku zatvorena je ovogodišnja, treća po redu likovna kolonija, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Konstantin“. Tokom cele nedelje, umetnici su boravili u Divljani, koja je na ovaj način promovisana kao prirodno blago juga Srbije, nedaleko od Niša.

Prezentacijom slika zatvorena Treća likovna kolonija u organizaciji GO Medijana i Udruženja Car Konstantin

Po rečima učesnika kolonije, motivi su pored prirode, bili slike carske opštine Medijana, Grada Niša, hrišćanstva, ali i lik Cara Konstantina, po kome udruženje i nosi naziv.

Posetioci su imali priliku da pogledaju preko 20 umetničkih dela, nastala na ovogodišnjoj koloniji, a sav prihod od aukcijske prodaje, koja će biti organizovana na jesen, biće usmeren Ginekološko – akušerskoj klinici u Nišu. Umetnicima su uručene zahvalnice za učešće i doprinosu u realizaciji humanitarnog cilja, s kojim je ova likovna kolonija i osnovana.

Milovan Penkov, poklonio je sliku Patrijarha Pavla, koja će krasiti prostorije GO Medijana i kako je rekao, biti podsećanje na značaj, koji ovakve aktivnosti imaju.

  • opština Medijana upućuje poziv svim građanima i kompanijama da učestvuju u humanitarnoj akciji, koju će ovim povodom, pod geslom „Da se dobro, dobrim vrati“, najveća niška opština organizovati u predstojećem periodu. Među učesnicima ovogodišnje kolonije bili su Goran Nikolić– Pikaso iz Doljevca, Bata Anđelković - Bata od Vučja, Jelena Stošić, Jelena Krstić, Suzana Milojević, Milovan Penkov i Boža Milić – Tisin iz Niša, Slaviša Ljubomirović iz Svrljiga, Ljubomir Cekić iz Prokuplja, Gvozden Antić iz Vladičinog Hana i Branislav Milenković – Palma iz Vučja. Prva kolonija organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava.


#   Niš   Medijana gradska opština   likovna kolonija   Udruženje umetnika Car Konstantin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima