Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Druga likovna kolonija u Svetosavskom parku

rssBookmark and Share

Niš 16.07.2021. Južna Srbija Info

Podelom materijala umetnicima počela je druga likovna kolonija  u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Konstantin“. 

Druga likovna kolonija u Svetosavskom parku

-Likovna kolonija je neki vid časa slikanja, te se građanima, posebno onima koji bi da krenu put umetnosti pruža prilika da na licu mesta vide kako rade naše umetnici. Trudimo se da kao najveća niška opština budemo posvećeni svim oblastima, pa i kulturi -  rekao je Kocić, uz napomenu da će se slike sa kolonije naći  na aukciji a sav prihod usmeren u humanitarne svrhe. 

Na spisku učesnika ovogodišnjeg okupljanja umetnika u najposećenijem niškom parku je 15-oro umetnika iz cele Srbije. Među njima su Goran Nikolić– Pikaso, Boža Milić - Tisin, Bata Anđelković - Bata od Vučja,  Slavoljub Todorović – Zorkin, Lidija Mina Šarović, Janko Piljak, Olivera Lola Adžić, kao i mladi autori Jelena Tošić, Milica Kostić, Đorđe Ilić i drugi.   

Prva likovna kolonija u Parku Svetog Save organizovana je 2020. godine u susret slavi Gradske opštine Medijana, Sveta Petki, sa ciljem da postane tradicionalna i okupi umetnike iz celog sveta. 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   park Svetog Save   Goran Nikolić   likovna kolonija   Udruženje umetnika Car Konstantin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima