Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дај глас за Нишвил

rssBookmark and Share

28.07.2015. Јужна Србија Инфо

Нафтна индустрија Србије и Нишвил џез фестивал и ове године расписују конкурс за младе џез таленте.
Овога пута позив је упућен младим певачима, а најбољима ће бити пружена шанса да се представе на Youth stage.

Дај глас за Нишвил

Тематска одредница конкурса "Дај глас за Нишвил" је стогодишњица рођења Били Холидеј и Френка Синатре, па је један од услова за конкурисање да кандидати на репертоару имају бар једну композицију из репертоара ово двоје великих џез певача, док су остале по слободном избору. За представљање на Нишвилу биће изабрано четворо певача.

Уз основне податке о себи (име и презиме, година рођења, е- маил и контакт телефон) кандидати треба да пошаљу Youtube или Soundcloud линкове (или фајл максималне величине до 10МБ) са бар једним својим (демо) извођењем неке џез, сол или блуз песме (са или без инструменталне пратње, свеједно)  на маил [email protected]  до 3. августа.

У пријави је потребно навести и које би песме (и у ком тоналитету) кандидати извели на Нишвилу, а потребно је и нагласити да ли кандидати имају своју инструменталну пратњу (клавир, гитара…). Нишвил ће онима који немају свог корепетитора - обезбедити клавирску пратњу.

Одлуку о томе која ће се све представити публици Нишвила донеће жири у саставу: Нада Павловић -‘ џез певачица, прошлогодишња добитница награде Нишвила за животно дело, Снежана Спасић – етно џез певачица, Оливер Катић - певач, композитор и вокални педагог, и директор Нишвила Иван Благојевић.

Четири кандидата која по оцеби жирија буду најбоља – добиће прилику да се представе на Нишвилле. Победници конкурса ће добити по две пропуснице за комплетан програм фестивала, смештај током сва четири фестивалска дана,  као и могућност да учествују на Нишвил радионицама, где ће међу предавачима бити и већина хедлајнера, односно, учесника главнохг програма.


#   музика   Нишвил   Иван Благојевић   џез   Нада Павловић   конкурс   Оливер Катић   талентовани   Снежана Спасић
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима