Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишвил ће ипак бити одржан у Тврђави

rssBookmark and Share

Ниш 01.08.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Међународни џез фестивал Нишвил ипак ће бити одржан у Тврђави, јер је републички Завод за заштиту споменика културе поништио забрану нишког Завода.

Фото: Нишвил
Фото: Нишвил

"Добили смо емаил са решењем што је нама довољно, иако писмо још није стигло", саопштио је данас новинарима Иван Благојевић директор Нишвила.

Благојевић сматра да ће успети да постави бине тачно онако како је првобитно било планиранио са изузетком дечије играонице за коју ће се тражити ново решење.

Бедеми на излазу из тврђаве на које опоминао Завод за заштиту споменика биће ограђени, тако да ће, како је нагласио Благојевић, бити безбедни и за посетиоце и за тврђаву.

"За организацију обогодишњег Нишвила потребан бужет је 40 милиона динара. Град Ниш је преузео обавезу за 20 милиона, министарсво туризма дало је три а министарство културе 1 милион.Једини спонзор за сада је Нафтна индустрија Србије", саопштио је директор сетивала.

"Од сутра почиње ласт минит понуду за спонзоре. Мобилне компаније могу да спонзоришу Нишвил са најнижим износом не испод 1 динар, док је доњи лимит за банке најнижи пензиони чек" реко је Благојевић.

Овогодишњи волонтерсјки програм Нишвила биће највећи који је икада организован у Србији." Имаћемо 400 волонтера који су изабрани од 1002 кандидата из 119 градова у 20 земаља света. Доћи ће волонтери из Америке и бразила осим већ уобичајених из Француске, Шпаније и других европских земаља", саопштио је новинарима Младен Цветковић шеф волонтерског тима Нишвила.

Нишвил је највећи џез фестивал на Балкану и одржава се по 32 пут на нишкој тврђави од 13. до 16. августа. Два дана пред почетак фестивала, на амфитетру на Нишави биће одржани бесплатни концерти на "Ривер Стејџу". Фестивалски програм ове године обухвата 600 извођача на 90 концерата који ће се одржавати на 10 бина у Нишкој Тврђацви.

Нафтна индустрија Србије, у оквиру подршке Нишвил џез фестивалу, организује музички конкурс под називом "Дај глас за Нишвил" за неафирмисане и талентоване џез певаче свих узраста, који ће трајати до 3. августа, саопштила је данас та компанија.

Компанија је расписала конкурс, а резултати биће објављени 6.августа 2015.године на сајту www.nis.eu.

Сви заинтересовани више информација могу да пронађу на сајту НИС-а www.nis.eu/nisvil-2015, а пријаве могу доставити најкасније до 3. августа 2015. на адресу nisville@nis.eu.

Одлуку о томе која четири кандидата ће наступити на "Youth stage" у оквиру Нишвил џез фестивала донеће стручни жири у којем се налазе џез певачица и прошлогодишња добитница награде фестивала за животно дело Нада Павловић, етно џез певачица Снежана Спасић, певач, композитор и вокални педагог Оливер Катић, као и директор Нишвил фестивала Иван Благојевић.

Најбоља "четворка", осим прилике да наступи на највећем џез фестивалу у региону, добиће и по две пропуснице за комплетан програм Нишвил фестивала 2015, смештај током трајања фестивала, као и могућност учешћа у музичким радионицама заједно са реномираним професионалним извођачима из света музике.

Компанија НИС већ седму годину заредом подржава Нишвил музички фестивал и на тај начин, у складу са својим слоганом "Будућност на делу", настоји да допринесе развоју и промоцији културних вредности и афирмацији талентованих музичара широм земље.

 


#   Ниш   волонтери   фестивал   Нишвил   Иван Благојевић   Нада Павловић   Нишка тврђава   Оливер Катић   Завод за заштиту споменика   одобрење   Снежана Спасић   џез фестивал
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима