Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фестивал дечјег стваралаштва у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 06.02.2015. Јужна Србија Инфо

Ове године на пролеће, децу учеснике, али и све оне који Фестивал дечјег стваралаштва сматрају најлепшом и највеселијом манифестацијом у Прокупљу, очекује баш он.

Фестивал дечјег стваралаштва у Прокупљу

Добро познати Федес, који према ранијим оценама жирија може парирати много већим фестивалима који трају много више година.

Да се њему већ радују учесници који ће после обрадовати оне у публици сведоче деца из Дечијег хора Дома културе и солисти који су већ почели вредно да раде на припремама за овај важан догађај. Биће то седми по реду ФЕДЕС, а за његов најважнији део „Дечију песму“, већ је изабрано 16 песама чији су аутори топлички писци и композитори, јер ова манифестација од почетка рачуна и ослања се на сопствене снаге и промоцију правих вредности Топлице.

-Солисти су већ добили текстове, нотне записе и матрице, тако да су са својим професорима солфеђа почели увежбавање, рекао је директор Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ Влада Дробњак и истакао да 14 солиста похађа музичку школу на чијем је он челу.

У оквиру ФЕДЕС-а већ по традицији биће организовано и такмичење ученика ове школе на Одсецима клавира, харнонике, гитаре и виолине у извођењу класичне музике. У овом делу програма учествују и ученици издвојених одељења из Блаца, Куршумлије и Житорађе.

Диригент Дечијег хора Дома културе Сања Стојковић наглашава да се деца већ сада радују овогодишњем ФЕДЕС-у и да су хористи већ почели припреме тако што раде на увежбавању песама.

У оквиру ове манифестације поред веселе „ Дечије песме“ биће одржано и такмичење у класичној музици, вече народне музике и стваралаштва, које увек буде добро прихваћено од стране публике и такмичење у ликовном и литерарном стваралаштву коме се опет највише радују деца.

 


#   Прокупље   Корнелије Станковић   ФЕДЕС   Сања Стојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима