Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Festival dečjeg stvaralaštva u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.02.2015. Južna Srbija Info

Ove godine na proleće, decu učesnike, ali i sve one koji Festival dečjeg stvaralaštva smatraju najlepšom i najveselijom manifestacijom u Prokuplju, očekuje baš on.

Festival dečjeg stvaralaštva u Prokuplju

Dobro poznati Fedes, koji prema ranijim ocenama žirija može parirati mnogo većim festivalima koji traju mnogo više godina.

Da se njemu već raduju učesnici koji će posle obradovati one u publici svedoče deca iz Dečijeg hora Doma kulture i solisti koji su već počeli vredno da rade na pripremama za ovaj važan događaj. Biće to sedmi po redu FEDES, a za njegov najvažniji deo „Dečiju pesmu“, već je izabrano 16 pesama čiji su autori toplički pisci i kompozitori, jer ova manifestacija od početka računa i oslanja se na sopstvene snage i promociju pravih vrednosti Toplice.

-Solisti su već dobili tekstove, notne zapise i matrice, tako da su sa svojim profesorima solfeđa počeli uvežbavanje, rekao je direktor Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vlada Drobnjak i istakao da 14 solista pohađa muzičku školu na čijem je on čelu.

U okviru FEDES-a već po tradiciji biće organizovano i takmičenje učenika ove škole na Odsecima klavira, harnonike, gitare i violine u izvođenju klasične muzike. U ovom delu programa učestvuju i učenici izdvojenih odeljenja iz Blaca, Kuršumlije i Žitorađe.

Dirigent Dečijeg hora Doma kulture Sanja Stojković naglašava da se deca već sada raduju ovogodišnjem FEDES-u i da su horisti već počeli pripreme tako što rade na uvežbavanju pesama.

U okviru ove manifestacije pored vesele „ Dečije pesme“ biće održano i takmičenje u klasičnoj muzici, veče narodne muzike i stvaralaštva, koje uvek bude dobro prihvaćeno od strane publike i takmičenje u likovnom i literarnom stvaralaštvu kome se opet najviše raduju deca.

 


#   Prokuplje   Kornelije Stanković   FEDES   Sanja Stojković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima