Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Где је ту правда"

rssBookmark and Share

Врање 11.10.2014. РТС

У Дому Војске у Врању премијерно је приказан филм "Где је ту правда", омладинске глумачке групе Оптимисти.

"Где је ту правда"

Филм је снимљен по мотивима текста "Инспектор" Власте Радовановића, у сарадњи са глумцима позоришта "Бора Станковић".

Глумци су аматери, истовремено и редитељи, монтажери. Окупља их то што су сви чланови групе Оптимисти. Најмлађи глумац има четири године, најстарији двадесет четири. Филм су припремали три месеца.

"Било је напорно, али радили смо са ентузијазмом, па је било све лакше и лакше", каже Леонора Нешић. "Како се ближио крај, ми смо све више клонули, због тога што је већ крај."

Редитељ филма Петар Милосављевић каже да су решили да дају допринос друштву, да су желели да млади преусмере енергију на паметне ствари:

"Ми смо то урадили, некоме се то допало, некоме можда није."

Млади берберин у филму "Где је ту правда" грешком постаје полицијски инспектор, открива махинације у једном предузећу, успут среће и своју љубав. Помаже у хватању кривца, што и њему самом, када се покаже да није прави инспектор, помаже да се спасе затвора.

"О томе да ли је прича корисна говори и сам наслов филма", тврди редитељка, Андреа Ђорђевић, "да се запитамо мало има ли правде прво у овом друштву, а потом и свуда око нас, и где се у ствари правда налази."

Правда је нама самима, каже глумац Милан Стевановић, само треба да је пронађемо, у право време и на прави начин.

Млади глумци аматери затражили су, и добили, помоћ од искуснијих глумаца врањског позоришта.

"Нисам могао да одбијем позив 40 енергија које су стале иза једног циља, иза једне идеје да нешто створе и покрену овај град", наглашава Драган Живковић.

Дом војске је уступио салу и глумцима из групе као што уступа салу глумцима из позоришта. Врањанци су први биоскоп имали 1913. године, али већ две деценије биоскопа у граду нема.


#   Врање   глумци   филм   Бора Станковић   Дом Војске   премијера   Петар Милосављевић   Милан Стевановић   Драган Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима