Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Gde je tu pravda"

rssBookmark and Share

Vranje 11.10.2014. RTS

U Domu Vojske u Vranju premijerno je prikazan film "Gde je tu pravda", omladinske glumačke grupe Optimisti.

"Gde je tu pravda"

Film je snimljen po motivima teksta "Inspektor" Vlaste Radovanovića, u saradnji sa glumcima pozorišta "Bora Stanković".

Glumci su amateri, istovremeno i reditelji, montažeri. Okuplja ih to što su svi članovi grupe Optimisti. Najmlađi glumac ima četiri godine, najstariji dvadeset četiri. Film su pripremali tri meseca.

"Bilo je naporno, ali radili smo sa entuzijazmom, pa je bilo sve lakše i lakše", kaže Leonora Nešić. "Kako se bližio kraj, mi smo sve više klonuli, zbog toga što je već kraj."

Reditelj filma Petar Milosavljević kaže da su rešili da daju doprinos društvu, da su želeli da mladi preusmere energiju na pametne stvari:

"Mi smo to uradili, nekome se to dopalo, nekome možda nije."

Mladi berberin u filmu "Gde je tu pravda" greškom postaje policijski inspektor, otkriva mahinacije u jednom preduzeću, usput sreće i svoju ljubav. Pomaže u hvatanju krivca, što i njemu samom, kada se pokaže da nije pravi inspektor, pomaže da se spase zatvora.

"O tome da li je priča korisna govori i sam naslov filma", tvrdi rediteljka, Andrea Đorđević, "da se zapitamo malo ima li pravde prvo u ovom društvu, a potom i svuda oko nas, i gde se u stvari pravda nalazi."

Pravda je nama samima, kaže glumac Milan Stevanović, samo treba da je pronađemo, u pravo vreme i na pravi način.

Mladi glumci amateri zatražili su, i dobili, pomoć od iskusnijih glumaca vranjskog pozorišta.

"Nisam mogao da odbijem poziv 40 energija koje su stale iza jednog cilja, iza jedne ideje da nešto stvore i pokrenu ovaj grad", naglašava Dragan Živković.

Dom vojske je ustupio salu i glumcima iz grupe kao što ustupa salu glumcima iz pozorišta. Vranjanci su prvi bioskop imali 1913. godine, ali već dve decenije bioskopa u gradu nema.


#   Vranje   glumci   film   Bora Stanković   Dom Vojske   premijera   Petar Milosavljević   Milan Stevanović   Dragan Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima