Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sutra počinju "Borini pozorišni dani" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 20.10.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

21.oktobra počinju Borini pozorišni dani. Manifestacija će biti otvorena premijerom „Ruža uvela“ u izvođenju glumaca vranjskog pozorišta, u režiji Milana Nešovića. Ovogodišnja manifestacija, 36-ta po redu, održava se pod sloganom „Još uvek odbrojavamo“.

Sutra počinju "Borini pozorišni dani" u Vranju

Praznik pozorišta u Vranju će trajati do 26.oktobra, a publika će, bez obzira na ograničen budžet, imati priliku da pogleda kvalitetne sadržaje u glavnom i pratećem programu.

Još uvek se odbrojava, pre svega do trenuta kada će glumci vranjskog pozorišta zaigrati u svojoj zgradi. Osim toga, i nedostatak novca,  jedina su loša strana  pripremanja Borinih pozorišnih dana, čulo se na konferenciji povodom početka ove manifestacije.Direktor pozorišta Nenad Jović , kaže da su zbog situacje birani manji formati. I većnica , Zorica Jović, naglasla je poteškoće u kojima se organizuje festival, stavljajući akcenat na nedostatak zgrade pozorišta.

Borini pozorišni dani” otvoriće premijera predstave „Ruža Uvela“ u izvođenju  glumaca vranjskog pozorišta, u režiji Milana Nešovića

.Radi se o modernom izrazu Bore Stankovića, kaže glumica Radmila Đorđević. To je zapravo zajedničko delo Jelene Mijovć i Bore Stankovća. Biće to pvi put da se Bora Stanković igra naknjiževnom jeziku, ističe reditelj Milan Nešović.

Do 26 oktobra, publika će imati prilike da vidi predstave Šabačkog, Zrenjaninskog i predsavu Niškog Narodnog pozorišta  i lazarevačkog teatra,  kao i neke predstave iz privatne produkcije,  Poslednjeg dana biće prikazan dokumentarni film o životu i radu prvakinje srpskog glumišta Mire Stupice. Pripremljen je i bogat prateći program. Između ostalog Razgovor sa Tanjom Bošković i Radom Đuričin, književno veče i projekcija predstave „Narodna drama“ vranjskog teatra. Savetnik festivala je i ove godine Željko Hubač. Cene ulaznica su 400 i  500 dinara a komplet je  1 800 dinara. Organizaciu ovogodišnjih Borinih pozorišnih dana pomoglo je Ministarstvo kulture sa milion dinara namenjenih pripremi predstave Ruža uvela, a po 400 hiljada dinara došlo je od grada i sponzora.Publika će i ove godine Borine pozorišne dane pratiti u sali Doma Vojske.


#   Vranje   pozorište   Bora Stanković   Dom Vojske   Borini pozorišni dani   Pozorište Bora Stanković   književno veče   Ruža uvela   Željko Hubač
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima