Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Филм "Глумчина“ приказан на великом платну пред нишком публиком

rssBookmark and Share

Ниш 02.11.2021. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Филм о Зорану Радмиловићу приказан је синоћ у биоскопу „Cine grand“ у тржном центру „Делта Планет“.Документарац о „глумачком чаробњаку“ „Глумчина“ напунио је биоскопску салу, а публика је имала прилику да сазна све оно што није до сада имала прилику да чује о чувеном глумцу.

Филм "Глумчина“ приказан на великом платну пред нишком публиком

Филм „Глумчина“ продуцента Оливера Пауновића радила је нишка Сити Група уз коопродукцију Народног позоришта Тимочке крајине.

Филм је урађен по књизи глумца Милана Цација Михаиловића, који је са Зораном Радмиловићем глумио а и лично познавао, те је своје инпресије његовим ликом и делом уткао у филм. Захваљујући филму лик и дело Зорана Радмиловића остаће да живи и после свих нас.

О глумцу, драмском песнику, пустолову Зорану Радмиловићу, ваља и говорити и ћутати – написао је својевремено Мухарем Первић. Ваља га се сећати у љубичастој тами позоришног спектакла и тамној ноћи када се враћао свом дому. Како год „ваља га се сећати“.

Продуцент Оливер Пауновић, не крије задовољство што овај филм наилази на позитивне критике широм Србије. Он је захваљујући овом документарцу добио и највеће признање на „Зорановим данима“ у Зајечару статуету „Зоран Радмиловић“.

„Зоран Радмиловић кроз наш филм опет живи и живеће вечно. Постигао је до сада велики успех где год је приказан.

Хвала пријатељима, спонзорима који подржавају моје пројекте и тиме заједно чувамо од заборава и враћамо у живот легенде попут Зорана Радмиловића.

Фестивалски живот нашег филма наставиће и наредне године, одштампан је и на ДВД“, рекао је продуцент Оливер Пауновић.

Филм је по својој структури мозаичног типа. Имаће једну линију која пратити Цацијева сведочанства на нивоу биографских података, занимљивости, анегдота и неких досад необјављених прича. Садржи и сведочанства људи који су годинама сарађивали са Зораном у позоришту и на филму. У документарцу се налази и архивски материјал, огромна грађа која је остала иза Зорана и која представља ризницу културне баштине Србије

У филму учествују: Милан Цаци Михаиловић, Селена Вицковић, Душан Ковачевић, Мира Бањац, Владимир Ђуричић, Братислав Ђорђевић, Сека Саблић, Милош Вешовић, Здравко Шотра, Горан Марковић, Светлана Бојковић, Аљоша Вучковић, Горан Султановић, Новица Никић, Милица Краљ и Љуба Милуновић, режију потписује Владимир Ристић.

На крају биоскопске премијере минутом ћутања одата је почаст недавно преминулом спортисти, легенди Драгану Пантелићу, о којем је такође нишка продукција урадила филм и тако оставила будућим генерацијама сећање на њега.


#   Ниш   Зоран Радовановић   Оливер Пауновић   Горан Марковић   Сека Саблић   City Marketing Centar   Душан Ковачевић   Светлана Бојковић   Делта планет   Делта биоскоп   Филм Глумчина   Cine grand bioskop
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима