Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Историјски успех врањског позоришта са представом "Ружа увела"

rssBookmark and Share

Врање 20.05.2017. Јужна Србија Инфо

Представа "Ружа, увела" позоришта "Бора Станковић" из Врања направила је највећи успех у историји врањског театра, великом и убедљивом победом оствареном на фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ у Пироту.

Историјски успех врањског позоришта са представом "Ружа увела"

Жири 53. Фестивала професионалих позоришта Србије "Јоаким Вујић" који се одржава у Пироту донео је одлуку да готово половина награда које се додељују припадну Врањанцима.

Одлука жирија: Славенко Салетовић, глумица Ангелина Лукић и драматург Филип Вујошевић, једногласно је "Ружу, увелу" прогласио за најбољу представу смотре. Награда за најбољу режију добио је редитељ врањске представе Милан Нешковић, док је специјалну награду за текст добила Јелена Мијовић, драматург који је по делима Боре Станковића написла практично оригиналну драму. Од четири равноправне награде за најбоља глумачка остварења Врањанци су добили три. Кристина Јањић Стојановић награђена је за улогу Стане у представи "Ружа, увела", Јелена Филиповић за улогу Цвете и Бојан Јовановић за улогу Косте.

Све остале награде освојило је позориште из Пирота, укупно четири, осим једне, која је припала Ужичанима. Награде ће бити уручене вечерас, а у част награђених наступа Народно позориште Ужице са комадом "Нечисте силе".

Коментара: 0


#   Врање   Пирот   позориште   Јелена Филиповић   Народно позориште   Бојан Јовановић   Позориште Бора Станковић   Ружа увела   Јоаким Вујић фестивал   Милан Нешковић   Кристина Јањић Стојановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима