Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istorijski uspeh vranjskog pozorišta sa predstavom "Ruža uvela"

rssBookmark and Share

Vranje 20.05.2017. Južna Srbija Info

Predstava "Ruža, uvela" pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja napravila je najveći uspeh u istoriji vranjskog teatra, velikom i ubedljivom pobedom ostvarenom na festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Pirotu.

Istorijski uspeh vranjskog pozorišta sa predstavom "Ruža uvela"

Žiri 53. Festivala profesionalih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" koji se održava u Pirotu doneo je odluku da gotovo polovina nagrada koje se dodeljuju pripadnu Vranjancima.

Odluka žirija: Slavenko Saletović, glumica Angelina Lukić i dramaturg Filip Vujošević, jednoglasno je "Ružu, uvelu" proglasio za najbolju predstavu smotre. Nagrada za najbolju režiju dobio je reditelj vranjske predstave Milan Nešković, dok je specijalnu nagradu za tekst dobila Jelena Mijović, dramaturg koji je po delima Bore Stankovića napisla praktično originalnu dramu. Od četiri ravnopravne nagrade za najbolja glumačka ostvarenja Vranjanci su dobili tri. Kristina Janjić Stojanović nagrađena je za ulogu Stane u predstavi "Ruža, uvela", Jelena Filipović za ulogu Cvete i Bojan Jovanović za ulogu Koste.

Sve ostale nagrade osvojilo je pozorište iz Pirota, ukupno četiri, osim jedne, koja je pripala Užičanima. Nagrade će biti uručene večeras, a u čast nagrađenih nastupa Narodno pozorište Užice sa komadom "Nečiste sile".

Komentara: 0


#   Vranje   Pirot   pozorište   Jelena Filipović   Narodno pozorište   Bojan Jovanović   Pozorište Bora Stanković   Ruža uvela   Joakim Vujić festival   Milan Nešković   Kristina Janjić Stojanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima