Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Večeras na "Joakimu" komad ,,Ako se probudiš ili kao da je važno’’

rssBookmark and Share

Vranje 29.10.2020. Južna Srbija Info

Na repertoaru 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić'', čiji je domaćin grad Vranje, večeras je na programu predstava .

Večeras na "Joakimu" komad ,,Ako se probudiš ili kao da je važno’’

Komad Isidore Milosavljević, u režiji Nenada Todorovića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Leskovca u koprodukciji s Narodnim pozorištem iz Prištine.

Početak je zakazan za 20 sati.

Pod sloganom „Strah, smeh, sloboda“, u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju će od 26. do 2. novembra održava se 56. Festival profesonalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić’’.

Po izboru selektorke Branislave Ilić, dramaturga, u glavnom takmičarskom programu biće izvedeno sedam predstava. Čast da otvore festival imaće glumci grada domaćina, predstavom „Nečista krv“,  Tijane Grumić, po romanu Bore Stanković, a u režiji Juga Đorđevića. U utorak, 27. oktobra, od 20 sati nastupiće glumci leskovačkog pozorišta, predstavom „Svici“ Tene Štivičić, u režiji Ksenije Krnajski. Narednog dana, na repertoaru će biti Knjaževsko – srpski teatar iz Kragujevca sa komadom „Ženidba i udadba“ Jovana Sterije Popovića, koju je režirala Jana Maričić. U četvrtak, 29. oktobra, publika će moći da pogleda komad „Ako se probudiš ili kao da je važno“, Isidore Milosavljević, reditelja Nenada Todorovića, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Leskovca u koprodukciji s Narodnim pozorištem iz Prištine. Petak, 30. oktobar rezervisan je za „Dva viteza iz Verone“ Vilijama Šekspira, rediteljke Mie Knežević, u izvođenju glumaca Šabačkog pozorišta, a dan kasnije za Narodno pozorište iz Pirota i „Strah, jedna topla ljudska priča“, autorski projekat  Igora Vuka Torbice, inspirisan delima Franca Ksavera Kreca. Predstava „Lavina“ po tekstu turskog dramskog pisca Tundžera Džudženolua, reditelja Stevana Bodrože, u koprodukciji Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara i Puls Teatra iz Lazarevca, biće izvedena prvog novembra u 20 sati. Poslednjeg dana festivala, u ponedeljak, 2. novembra, u čast nagrađenih, pred vranjskom publikom, biće komad ,,Vlast i njena opozicija”, koji je po tekstu Nebojše Romčevića, režirao Egon Savin, sa glumačkim ansamblom Narodnog pozorišta iz Niša. Ovo pozorišno ostvarenje ujedno će i  zatvoriti festival.

O nagradama 56. „Joakima“ odlučivaće tročlani žiri u sastavu: Valentin Vencel, glumac, upravnik Novosadskog pozorišta, Slobodan Ljubičić, glumac, prvak drame Narodnog pozorišta iz Užica i dr Vlatko Ilić, teatrolog, vanredni profestor Fakulteta dramskih umetnosti.

Festival „Joakim Vujić“ organizuje Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije. Realizaciju festivala pomogli su Grad Vranje i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 


#   Vranje   pozorište   Narodno pozorište   Pozorište Bora Stanković   Joakim Vujić festival
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima