Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кључеви града у рукама глумаца - почели 56. "Филмски сусрети"

rssBookmark and Share

Ниш 22.08.2021. Јужна Србија Инфо

Пријемом испред Градске куће, шетњом глумаца "црвеним тепихом" до Тврђаве и предајом кључева града на Летњој позорници, председници стурчног жирија глумици Љиљани Драгутиновић, синоћ је у Нишу отворен 56.Фестивал глумачких остварења играног филма "Филмски сусрети".

Кључеви града у рукама глумаца - почели 56. "Филмски сусрети"

"Пожелела сам добродошлицу глумцима у наш царски Ниш предајући кључеве града председници овогодишњег жирија глумици Љиљани Драгутиновић. Глумци, кључ града је ваш, Тврђава је ваша. Ми ћемо наредних дана бити гости у нашем граду. На традиционалном пријему за учеснике фестивала посвећеног глумцу, који непрекидно траје 56 година, подсетила сам да су се „Филмски сусрети“ ове године вратили на Летњу позорницу у Тврђави", казала је градоначелница Драгана Сотировски.

Прве вечери глумици Љиљани Благојевић је уручена награда за животно дело “Павле Вуисић”, а потом је уследити пројекција српске премијера филма "Тома" у режији Драгана Бјелогрлића.

На фестивалу ће бити приказано 11 филмова у званичној конкуренцији, као и два гостујућа филма.

У такмичарском програму биће приказани и филмови “Нечиста крв: грех предака” Милутина Петровића и “Жив човек” Олега Новковића, 22. августа, “Не играј на Енглезе” Слободана Пешића и “Дохвати небо” Милутина Дарића у понедељак 23. августа, “Александар од Југославије” Здравка Шотре и “Лихвар” Немање Ћеранића 24. августа, “Пуцњи у Марсеју” Гордана Матића и “Једини излаз” Дарка Николића 25. августа.

26. августа, задње фестивалске вечери, биће приказани филмови “Оаза” Ивана Икића и “Викенд са ћалетом” Мирослава Момчиловића.

Пратећи програм ће се одржавати у биоскопу “Синеплекс”. Улаз је бесплатан.

На 56. “Филмске сусрете, посетиоци ће моћи да уђу са потврдом о вакцинацији, потврдом, прележаном ковиду, урађеним пи-си-ар тестом или уз брзи антигенски тест који важи 48 сати.

"Брзи антигенски тест моћи ће да се уради у једном од пунктова на нишкој Тврђави, по цени од 750 динара.


#   Ниш   Драгана Сотировски   филм   Филмски сусрети   Филмски сусрети 2021   Љиљана Благојевић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима