Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ključevi grada u rukama glumaca - počeli 56. "Filmski susreti"

rssBookmark and Share

Niš 22.08.2021. Južna Srbija Info

Prijemom ispred Gradske kuće, šetnjom glumaca "crvenim tepihom" do Tvrđave i predajom ključeva grada na Letnjoj pozornici, predsednici sturčnog žirija glumici Ljiljani Dragutinović, sinoć je u Nišu otvoren 56.Festival glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti".

Ključevi grada u rukama glumaca - počeli 56. "Filmski susreti"

"Poželela sam dobrodošlicu glumcima u naš carski Niš predajući ključeve grada predsednici ovogodišnjeg žirija glumici Ljiljani Dragutinović. Glumci, ključ grada je vaš, Tvrđava je vaša. Mi ćemo narednih dana biti gosti u našem gradu. Na tradicionalnom prijemu za učesnike festivala posvećenog glumcu, koji neprekidno traje 56 godina, podsetila sam da su se „Filmski susreti“ ove godine vratili na Letnju pozornicu u Tvrđavi", kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Prve večeri glumici Ljiljani Blagojević je uručena nagrada za životno delo “Pavle Vuisić”, a potom je uslediti projekcija srpske premijera filma "Toma" u režiji Dragana Bjelogrlića.

Na festivalu će biti prikazano 11 filmova u zvaničnoj konkurenciji, kao i dva gostujuća filma.

U takmičarskom programu biće prikazani i filmovi “Nečista krv: greh predaka” Milutina Petrovića i “Živ čovek” Olega Novkovića, 22. avgusta, “Ne igraj na Engleze” Slobodana Pešića i “Dohvati nebo” Milutina Darića u ponedeljak 23. avgusta, “Aleksandar od Jugoslavije” Zdravka Šotre i “Lihvar” Nemanje Ćeranića 24. avgusta, “Pucnji u Marseju” Gordana Matića i “Jedini izlaz” Darka Nikolića 25. avgusta.

26. avgusta, zadnje festivalske večeri, biće prikazani filmovi “Oaza” Ivana Ikića i “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića.

Prateći program će se održavati u bioskopu “Sinepleks”. Ulaz je besplatan.

Na 56. “Filmske susrete, posetioci će moći da uđu sa potvrdom o vakcinaciji, potvrdom, preležanom kovidu, urađenim pi-si-ar testom ili uz brzi antigenski test koji važi 48 sati.

"Brzi antigenski test moći će da se uradi u jednom od punktova na niškoj Tvrđavi, po ceni od 750 dinara.


#   Niš   Dragana Sotirovski   film   Filmski susreti   Filmski susreti 2021   Ljiljana Blagojević
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima