Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт "Камерне банде"

rssBookmark and Share

28.11.2016. Јужна Србија Инфо

На концерту под називом "Вече савремене српске музике" наступиће, гости из Крагујевца, камерни састав "Камерна банда" у саставу Марина Трајковић Биџовски - сопран, Анђела Братић - флаута, Љиљана Ранковић - виолина и Сања Вукосављевић Миленић - клавир.

Концерт "Камерне банде"

Концерт ће бити одржан у уторак 29. новембра 2016. године у 20 у Концертно-изложбеном простору ФУ. Улаз је слободан. Концерт се реализује у оквиру Конкурса за концертне наступе у 2016. години који је расписао Факултет уметности у Нишу.

Камерна банда је музички ансамбл из Крагујевца. У његовом називу је архаични термин банда као ехо давног ансамбла из истог града – Књажевско српске банде, кнеза Милоша Обреновића, која је под вођством Ј. Шлезингера 1831.године означила почетак модерне музичке и грађанске културе у Србији. Овај савремени ансамбл започео је свој рад 2011. године у специфичном саставу – сопран, флаута, виолина и клавир, за који у музичкој историји не постоји обимнија литература.Како је са једне стране ограничен малим бројем оригиналних композиција, а са друге стране представља подстрек и изазов за ствараоце, ансамбл „Камерна банда“ се репертоарски везује за дела савремених српских композитора.


#   Факултет уметности   концерт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима