Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koncert "Kamerne bande"

rssBookmark and Share

28.11.2016. Južna Srbija Info

Na koncertu pod nazivom "Veče savremene srpske muzike" nastupiće, gosti iz Kragujevca, kamerni sastav "Kamerna banda" u sastavu Marina Trajković Bidžovski - sopran, Anđela Bratić - flauta, Ljiljana Ranković - violina i Sanja Vukosavljević Milenić - klavir.

Koncert "Kamerne bande"

Koncert će biti održan u utorak 29. novembra 2016. godine u 20 u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Ulaz je slobodan. Koncert se realizuje u okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2016. godini koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu.

Kamerna banda je muzički ansambl iz Kragujevca. U njegovom nazivu je arhaični termin banda kao eho davnog ansambla iz istog grada – Knjaževsko srpske bande, kneza Miloša Obrenovića, koja je pod vođstvom J. Šlezingera 1831.godine označila početak moderne muzičke i građanske kulture u Srbiji. Ovaj savremeni ansambl započeo je svoj rad 2011. godine u specifičnom sastavu – sopran, flauta, violina i klavir, za koji u muzičkoj istoriji ne postoji obimnija literatura.Kako je sa jedne strane ograničen malim brojem originalnih kompozicija, a sa druge strane predstavlja podstrek i izazov za stvaraoce, ansambl „Kamerna banda“ se repertoarski vezuje za dela savremenih srpskih kompozitora.


#   Fakultet umetnosti   koncert
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima