Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Култура је битна - заседао Савет за културно стваралаштво Града Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 23.01.2023. Јужна Србија Инфо

Савет за културно стваралаштво Града Ниша, састављен од реномираних посленика из јавног и културног живота, ће својом подршком и ангажовањем радити на промоцији Града на културној мапи Србије, закључено је на данашњој седници Савета, којом је председавала Сара Цинцаревић, диригент црквеног хора “Бранко”.

Култура је битна - заседао Савет за културно стваралаштво Града Ниша

“Захваљујем градоначеници Ниша што нам је указала поверење, да ми из света уметности, музике, филма, позоришта, новинарства, археологије и архитектуре, можемо да квалитетним предлозима утичемо на развој културног амбијента Града, рекла је Цинцаревић. Ниш, као престоница културе јужне Србије, тежиће да има више јавних градских манифестација, а посебна пажња биће усмерена ка младима и њиховој едукацији на пољу културе„ рекла је Цинцаревић.

Извор: Град Ниш

Прва иницијатива новоформираног Савета за културно стваралаштво Града Ниша биће да нишко Старо гробље постане меморијални парк.

– Наш први предлог биће да Старо гробље постане Меморијални парк  – каже председник Савета за културу Града Ниша Сара Цинцаревић.

Каже да ће у рад Савета бити укључена и јавност, како би ефекти били што бољи. Савет чине диригент НЦПД Бранко Сара Цинцаревић, уредник филмског програма Нишког културног центра Дејан Дабић, проф. Зоран Арацки, декан Факултета уметности Милена Ињац, градски урбаниста Тања Обрадовић, историчар уметности др Миша Ракоција и Миљана Ненадов из Народног позоришта Ниш.

Извор: ТВ Зона плус

 

 

 

 

 
 
 
 


#   Ниш   култура   Милена Ињац   Дејан Дабић   Сара Цинцаревић   Савет за културу
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима