Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Медијанина гитаријада" - подршка музичким талентима

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2018. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана наставља да подржава младе који своје знање желе да унапреде у многим областима, па и у музичкој култури. Тако је недавно организовано такмичење под називом „Guitar Music Fest“ на којем je учествовало 32-оје ученика основних музичких школа од 1. до 6. разреда, из осам градова.

"Медијанина гитаријада" - подршка музичким талентима

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић каже да су такмичења саставни део едукације ученика и талената и да ће Медијана увек подржати овакав начин подстицаја младих током школовања.

Своје представнике имале су музичке школе из Ниша, Алексинца, Лесковца, Краљева, Књажевца, Пирота, Врања и Крагујевца. Ученици су се такмичили у извођењу композиција за класичну гитару. План је да манифестација постане традиционална и из године у годину окупља све више такмичара, како из основних тако и средњих музичких школа. Такмичење је организовано у сарадњи са Центром за развој модерног друштва. Професор Страхиња Анђелковић који је руководио пројектом захваљује Градској општини Медијана на подршци и сматра да оваквих манифестација треба да буде више и да их треба омасовити.  

 


#   Ниш   Медијана градска општина   ученици   градске општине   Небојша Коцић   Медијанина гитаријада   Гитар фест
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима