Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Знање је највеће благо: Пријем у ГО Медијана за талентоване ученике

rssBookmark and Share

Ниш 31.01.2019. Јужна Србија Инфо

Уочи школске славе Светог Саве, председник Градске општине Медијана Небојша Коцић примио је талентоване ученике Луку Максимовића, Николију Цуцкић и Катарину Стојановић, који су пример вредног учења и рада и сви носе титулу „ђака генерације“ Основне школе „Цар Константин“ у Нишу.

Знање је највеће благо: Пријем у ГО Медијана за талентоване ученике

Председник Коцић је у срдачном разговору између осталог нагласио спремност државе Србије и саме општине да талентоване младе људе задржи у земљи.

- Највећа нишка општина увек је отворена за идеје, али и неопходну помоћ за њихово даље школовање. На ово троје изузетних младих људи који се од малена друже и уче заједно указала нам је Лукина бака. Изашли смо им у сусрет, јер су то наша деца, и заслужују сву нашу пажњу – рекао је први човек највеће нишке општине, нагласивши да је Медијана увек ту за  њих али и друге младе људе којима је помоћ у сваком погледу неопходна.

Ово троје младих и вредних Нишлија од вртића су заједно. Иако су их нове школе „раздвојиле“  и даље су у контакту. Сусрет у општини био је прилика да још једном буду заједно на окупу, подсете се ђачких успомена из основне и испричају нове из садашњих школа.

Лука Максимовић сада се школује и живи у Прагу, ученик је другог разреда Државне средње школе за економију, пословне односе и логистику. Од своје осме године пише прозу и поезију, па је за свој рад добио чак 350 награда, међу којима три пута награду Комисије Света Петка Градске општине Медијана. Посебно се истакао својом првом књигом „Дечја планета“, чије је штампање такође помогла општина Медијана.

Николија је ученица специјалног одељења за физику Гимназије „Светозар Марковић“. Од другог разреда основне школе, освајала је многобројне републичке и међународне награде на пољима математике, физике и хемије, Видовданску награду Града Ниша, новчану награду Градске општине Медијана за таленте. Сада је најбоља ученица одељења, представља себе и своју школу на такмичењима и фестивалима. Ове године одабрана је за семинар хемије у Истраживачкој станици Петница. 

Катарина похађа другу годину специјалног информатичког одељења Гимназије “Бора Станковић” и одличан је ђак. Такмичи се каже из математике и програмирања.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Бора Станковић   ученици   Светозар Марковић   Света Петка   талентовани   градске општине   средње школе   Лука Максимовић   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима