Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Znanje je najveće blago: Prijem u GO Medijana za talentovane učenike

rssBookmark and Share

Niš 31.01.2019. Južna Srbija Info

Uoči školske slave Svetog Save, predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić primio je talentovane učenike Luku Maksimovića, Nikoliju Cuckić i Katarinu Stojanović, koji su primer vrednog učenja i rada i svi nose titulu „đaka generacije“ Osnovne škole „Car Konstantin“ u Nišu.

Znanje je najveće blago: Prijem u GO Medijana za talentovane učenike

Predsednik Kocić je u srdačnom razgovoru između ostalog naglasio spremnost države Srbije i same opštine da talentovane mlade ljude zadrži u zemlji.

- Najveća niška opština uvek je otvorena za ideje, ali i neophodnu pomoć za njihovo dalje školovanje. Na ovo troje izuzetnih mladih ljudi koji se od malena druže i uče zajedno ukazala nam je Lukina baka. Izašli smo im u susret, jer su to naša deca, i zaslužuju svu našu pažnju – rekao je prvi čovek najveće niške opštine, naglasivši da je Medijana uvek tu za  njih ali i druge mlade ljude kojima je pomoć u svakom pogledu neophodna.

Ovo troje mladih i vrednih Nišlija od vrtića su zajedno. Iako su ih nove škole „razdvojile“  i dalje su u kontaktu. Susret u opštini bio je prilika da još jednom budu zajedno na okupu, podsete se đačkih uspomena iz osnovne i ispričaju nove iz sadašnjih škola.

Luka Maksimović sada se školuje i živi u Pragu, učenik je drugog razreda Državne srednje škole za ekonomiju, poslovne odnose i logistiku. Od svoje osme godine piše prozu i poeziju, pa je za svoj rad dobio čak 350 nagrada, među kojima tri puta nagradu Komisije Sveta Petka Gradske opštine Medijana. Posebno se istakao svojom prvom knjigom „Dečja planeta“, čije je štampanje takođe pomogla opština Medijana.

Nikolija je učenica specijalnog odeljenja za fiziku Gimnazije „Svetozar Marković“. Od drugog razreda osnovne škole, osvajala je mnogobrojne republičke i međunarodne nagrade na poljima matematike, fizike i hemije, Vidovdansku nagradu Grada Niša, novčanu nagradu Gradske opštine Medijana za talente. Sada je najbolja učenica odeljenja, predstavlja sebe i svoju školu na takmičenjima i festivalima. Ove godine odabrana je za seminar hemije u Istraživačkoj stanici Petnica. 

Katarina pohađa drugu godinu specijalnog informatičkog odeljenja Gimnazije “Bora Stanković” i odličan je đak. Takmiči se kaže iz matematike i programiranja.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Bora Stanković   učenici   Svetozar Marković   Sveta Petka   talentovani   gradske opštine   srednje škole   Luka Maksimović   Nebojša Kocić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima