Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На конкурсу "Градови у фокусу 2019" највише средстава додељено општини Сокобања

rssBookmark and Share

Сокобања 28.03.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић саопштио је на конференцији за новинаре, да се на тај конкурс, који је расписан по четврти пут, пријавило 58 пројекта и да је 11 општина добило укупно 133 милиона динара. Највише средстава додељено је општини Сокобања.

Фото: Милош А. Јовановић
Фото: Милош А. Јовановић

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић, саопштио је на конференцији за новинаре, да се на тај конкрус, који је расписан по четврти пут, пријавило 58 пројекта и да је 11 општина добило укупно 133 милиона динара. Највише средстава додељено је општини Сокобања.

"Ми ове године отварамо једну прелепу летњу позорницу на Врелу", наводи Исидор Крстић, председник Општине Сокобања.

Значајна средства добили су Град Чачак - 16 милиона динара за пројекат „Чачак на сцени", и општина Свилајнац, која је за пројекат "Свиларт" добила 15 и по милиона динара.

"Деценијама постоји дивна манифестација то је Дисово пролеће, Надежда Петровић и многих великана наше културе", каже Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Изабране локалне самоуправе понеће титулу - Град у фокусу, и тиме постати видљивије на културној мапи Србије и Европе.

"У протекле четири године, укључујући и овај конкурс, министарство културе је доделило близу шест стотина милиона динара, за инвестиционе и друге пројекте у области културе у градовима и општинама широм Србије, од југа до севера, од истока до запада", наводи Владан Вукосављевић, министар културе и информисања.

Вукосављевић је казао да је принцип децентрализације веома битан и да Србија не сме да постане организам са "великом главом" где се већи део културног живота одвија у главном граду.

Средства за пројекте у области културе ове године добиле су и општине Лозница, Дољевац, Вршац, Бољевац, Деспотовац, Арандјеловац, Бачки Петровац и Јагодина.


#   Сокобања   председник општине   Надежда Петровић   Министарство културе и информисања   Исидор Крстић   Владан Вукосављевић   Градови у фокусу
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима