Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na konkursu "Gradovi u fokusu 2019" najviše sredstava dodeljeno opštini Sokobanja

rssBookmark and Share

Sokobanja 28.03.2019. RTS, Južna Srbija Info

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević saopštio je na konferenciji za novinare, da se na taj konkurs, koji je raspisan po četvrti put, prijavilo 58 projekta i da je 11 opština dobilo ukupno 133 miliona dinara. Najviše sredstava dodeljeno je opštini Sokobanja.

Foto: Miloš A. Jovanović
Foto: Miloš A. Jovanović

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, saopštio je na konferenciji za novinare, da se na taj konkrus, koji je raspisan po četvrti put, prijavilo 58 projekta i da je 11 opština dobilo ukupno 133 miliona dinara. Najviše sredstava dodeljeno je opštini Sokobanja.

"Mi ove godine otvaramo jednu prelepu letnju pozornicu na Vrelu", navodi Isidor Krstić, predsednik Opštine Sokobanja.

Značajna sredstva dobili su Grad Čačak - 16 miliona dinara za projekat „Čačak na sceni", i opština Svilajnac, koja je za projekat "Svilart" dobila 15 i po miliona dinara.

"Decenijama postoji divna manifestacija to je Disovo proleće, Nadežda Petrović i mnogih velikana naše kulture", kaže Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Izabrane lokalne samouprave poneće titulu - Grad u fokusu, i time postati vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

"U protekle četiri godine, uključujući i ovaj konkurs, ministarstvo kulture je dodelilo blizu šest stotina miliona dinara, za investicione i druge projekte u oblasti kulture u gradovima i opštinama širom Srbije, od juga do severa, od istoka do zapada", navodi Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja.

Vukosavljević je kazao da je princip decentralizacije veoma bitan i da Srbija ne sme da postane organizam sa "velikom glavom" gde se veći deo kulturnog života odvija u glavnom gradu.

Sredstva za projekte u oblasti kulture ove godine dobile su i opštine Loznica, Doljevac, Vršac, Boljevac, Despotovac, Arandjelovac, Bački Petrovac i Jagodina.

Komentara: 0


#   Sokobanja   predsednik opštine   Nadežda Petrović   Ministarstvo kulture i informisanja   Isidor Krstić   Vladan Vukosavljević   Gradovi u fokusu
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima